ELS DETALLS

El Llista es reenganxa

Els llistats aconsegueixen un sofert triomf contra el Palafrugell que li permet trencar una ratxa de quatre derrotes i atansar-se als llocs de Copa || Un gol de Vives als tres minuts va decidir un duel amb molts nervis

Marc Palazón intenta endur-se la bola en pugna amb Borja Ramon.

Marc Palazón intenta endur-se la bola en pugna amb Borja Ramon.CARLES MIRANDA

Albert Folguera estava ahir feliç per haver trencat una vegada per sempre la mala ratxa. “Tots teníem clar que l’important eren els tres punts. Ens hem tret un pes de sobre, ara estem més tranquils. S’ha vist durant el partit que hi ha hagut molts nervis, molta precipitació, però també és cert que hem deixat la porteria a zero davant d’un equip que ha buscat el gol fins al final”, va indicar el tècnic, que va voler llançar un missatge als seus jugadors. “Hem d’adonar-nos del que realment som. Abans anaves amb un Audi i ara vas amb un Citroën, et portarà a tot arreu, però no és el mateix. Les prestacions no són les mateixes. És una metàfora, però és una realitat. Ho fem bé, però no som el que érem. Quan volem fer coses que no podem és quan ens equivoquem”, va afirmar l’entrenador sobre les carències.

Per a Folguera, la victòria d’ahir “ha de ser un punt d’inflexió”, va dir pensant en el que ve, especialment el duel de dissabte a la pista del Barcelos portuguès. “És un equip amb molt gol i amb jugadors boníssims. Si sortim vius i convençuts d’allà, i no parlo de resultat, serà molt positiu per a l’equip, però si no l’afrontem com cal serà un llast que ens pesarà”, va apuntar Folguera, que va parlar de la Copa: “Si no hi som deu ser perquè no ho mereixem, però ho lluitarem fins al final.”

Calia guanyar, de la manera que fos, i es va guanyar. Per fi el Llista va poder trencar la sequera per retrobar-se amb la victòria després d’encadenar quatre derrotes, just la setmana abans que ha de posar en joc la seua corona europea a la pista del Barcelos. Els d’Albert Folguera, que recuperaven Mauro Giulini després de dos partits de baixa per lesió i amb Gefflot jugant amb una màscara protectora per la fissura que té al nas, van haver de patir fins a l’últim sospir per sumar la quarta victòria de la temporada i situar-se a tan sols un punt del Calafell, el pròxim rival a la Lliga i que marca la classificació per a la Copa del Rei, una lluita que, gràcies al triomf d’ahir, continua oberta de bat a bat per als lleidatans.

L’encontre va començar amb un ritme frenètic, amb constants anades i vingudes a les dos porteries que van fer lluir-se els dos porters. Cañellas, en jugada personal, va ser el primer a provar fortuna, en el mateix minut en què Àlex Joseph, que sortia de titular en lloc de Gefflot, va estar a prop de batre Luzón. Ruiz va posar la rèplica poc després però Lluís Tomàs va respondre a la perfecció i, segons després, una contra d’Oriol Vives va acabar amb la bola dins de la porteria en un potent tret de l’igualadí. El gol, a la fi decisiu, als tres minuts de joc no va fer variar la dinàmica del duel.

Joseph va tenir el segon en un parell d’accions, igual que Vives en un altre tir llunyà, però el Palafrutell, que arribava a l’Onze de Setembre empatat a punts amb els lleidatans, també va tenir ocasions per empatar, però va topar en tot moment amb el meta pallarès. La més clara dels llistats en els primers 25 minuts la va tenir Cañellas, que va rematar alt un rebuig de Luzón després d’un fortíssim llançament de Marc Palazón, que havia entrat en pista segons abans. Vives també va tenir el segon a les mans després d’un servei d’Andreu Tomàs cap a Giuliani i assistència de l’argentí perquè l’ahir golejador topés de nou amb el porter rival.

A la tornada dels vestidors el matx no va canviar. Va continuar el joc frenètic, però ple d’imprecisions fruit dels nervis en dos equips que estaven molt necessitats d’una victòria. Després d’un intercanvi de cops, Vives la va tornar a tenir, però aquesta vegada va ser el pal el que va impedir el segon gol dels llistats que, per quantitat i qualitat d’ocasions, es mereixien anar guanyant, almenys, per 2-0.

La més clara per als locals va arribar en una falta directa que va provocar Giuliani i que va costar la targeta blava al gironí Pol Vives. L’argentí va ser l’encarregat d’executar la pena però no va aconseguir batre Luzón. Els llistats tampoc van aprofitar la inferioritat del rival en els dos minuts posteriors. És més, el Palafrugell va estar a punt d’empatar l’encontre abans de recuperar el jugador exclòs, però Lluís Tomàs va tornar a ser providencial per evitar la diana en dos llançaments seguits, l’últim a boca de canó.

El Llista va aconseguir marcar el segon a vuit minuts del final del partit, però els col·legiats el van anul·lar perquè Palazón es va ajudar del patí per introduir la bola a la porteria. En la jugada posterior, i en ple desconcert lleidatà, el quadre gironí va tornar a vorejar l’empat, però el meta llistat va tornar a salvar els seus. Quan faltava poc menys d’un minut, el Palafrugell se la va jugar i va treure el porter per poder atacar amb cinc jugadors de pista, però el Llista va aguantar bé la pressió, tot i que amb algun sobresalt, i acabar aconseguint una victòria balsàmica que li dóna tranquil·litat abans d’afrontar aquest dissabte el seu debut a la WS Europe Cup a la pista del Barcelos portuguès, tota una prova de foc per al vigent campió, que el dimarts següent tindrà un altre examen a la pista del Calafell, que té ara a un sol punt.