Joaquín condueix el Betis al tercer triomf consecutiu i frena l'Athletic

Es converteix en el jugador més veterà que marca un ‘hat-trick’ a la Lliga

Joaquín celebra amb l’afició verd-i-blanca el segon dels tres gols que va marcar davant l’Athletic.EFE/JOSÉ MANUEL VIDAL

Joaquín, amb tres gols en els primers 20 minuts de joc, va forjar la victòria (3-2) del Betis, la tercera consecutiva que fa mirar l’equip cap a la zona alta de la taula, i va frenar la progressió de l’Athletic, que va arribar al Villamarín amb tres triomfs seguits i en llocs europeus. El veterà capità verd-i-blanc va ser un veritable malson per a la formació basca durant tot el matx, però el gol de penal d’Iñaki Williams a les portes del descans i el de Yuri Berchiche a falta d’un quart d’hora van fer que la victòria local no fos tan plàcida com es va presagiar a la primera meitat. L’Athletic, amb l’entrada de Larra per potenciar l’atac, va buscar llavors amb ganes l’empat i va donar incertesa al resultat d’un encontre que es va prolongar cinc minuts, en els quals Joaquín va estar a prop de fer el quart per al seu equip i del seu compte personal.

El hat-trick de Joaquín, el primer que aconsegueix en la seua carrera esportiva, va arribar amb el capità verd-i-blanc amb 38 anys i 140 dies, a diferència dels 37 i 255 amb els quals Di Stéfano ho va aconseguir el 1964, amb la qual cosa el gadità es va convertir ahir en el futbolista més veterà a aconseguir tres gols en un partit. A més, al Villamarín un jugador verd-i-blanc no anotava tres gols des del 1997, quan Finidi els va marcar, precisament, en un duel davant de l’Athletic, el mateix rival que ahir.