SEGRE

ESQUÍ DE FONS INTERNACIONAL

Dos lleidatans, amb plaça per al Mundial júnior d'esquí de fons

María Iglesias i Jaume Pueyo, que ja té els punts per anar a la Copa del Món

Jaume Pueyo i María Iglesias ja han aconseguit els criteris mínims per representar Espanya al Mundial júnior l’any que ve.

Jaume Pueyo i María Iglesias ja han aconseguit els criteris mínims per representar Espanya al Mundial júnior l’any que ve.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans Jaume Pueyo, del CEFUC de la Seu d’Urgell, i l’aranesa María Iglesias, de l’ANEC, ja han assolit els criteris exigits per la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern per competir aquesta temporada en el Campionat del Món júnior d’esquí de fons, que tindrà lloc del 28 de febrer al 8 de març a l’estació alemanya d’Oberwiesenthal.

Tots dos, que ja van ser a l’edició anterior, van aconseguir la plaça mundialista tant en la disciplina d’esprint com en la prova individual, i ara només falta que ho aconsegueixi l’altre lleidatà que integra la selecció espanyola promesa, Gral Sellés, de la CE Bellver de Cerdanya.

A més, Pueyo, de tan sols divuit anys, ha aconseguit també els punts necessaris per debutar per primera vegada en la seua carrera al circuit de la Copa del Món, la màxima categoria en la qual Espanya només té un representant, el basc Imanol Rojo, després que l’aragonès Martí Vigo, que estudia Fisioteràpia a la Universitat de Lleida, decidís penjar els esquís fa un parell de mesos.

Pueyo, que l’any passat va aconseguir dos podis a la Copa d’Europa, va obtenir 90 punts (cal baixar dels 120) a l’esprint FIS de Santa Caterina, a Itàlia, on va aconseguir la dinovena posició en sèniors.

“Sabia que podia fer-ho bé, però no m’esperava ni ser tan endavant ni aconseguir els punts FIS en una prova absoluta. Va ser una sorpresa agradable”, explica l’esquiador urgellenc, que aquest cap de setmana passat també va brillar a la Copa d’Europa U20 de Pokljuka (Eslovènia), on va aconseguir la cinquena posició a la final d’esprint i la catorzena en la prova individual.

De cara a aquesta temporada, l’urgellenc té els objectius clars: “M’agradaria ser al Top 15 al Mundial júnior i entrar a l’equip absolut d’Espanya”, assegura. I, en relació amb els Jocs del 2022, va assenyalar que “si continuo amb aquesta progressió, puc ser-hi”.

Jaume Pueyo i María Iglesias ja han aconseguit els criteris mínims per representar Espanya al Mundial júnior l’any que ve.

Jaume Pueyo i María Iglesias ja han aconseguit els criteris mínims per representar Espanya al Mundial júnior l’any que ve.SEGRE

tracking