SEGRE

ESPORT ADAPTAT COMPETICIÓ

Triple cita del Català amb 200 atletes

De tenis taula i bàdminton a les Borges Blanques i hoquei a Juneda

La competició, que se celebrarà aquest diumenge, es va presentar ahir a la Diputació.

La competició, que se celebrarà aquest diumenge, es va presentar ahir a la Diputació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca de les Garrigues acollirà aquest diumenge un triple Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual, que reunirà un total de 194 esportistes d’una vintena d’entitats.

El Centre de Tecnificació de les Borges Blanques allotjarà, per vuitè any consecutiu, les competicions de tenis taula i bàdminton, i per la seua banda el pavelló de Juneda acollirà, després d’un any sense fer-ho, la d’hoquei, que serà sense patins, una disciplina homologada a nivell internacional als Special Olympics.

“Fer esport és un dret i des de l’associació fomentem que tothom pugui practicar-ne, sense deixar ningú fora. S’han de buscar els recursos necessaris perquè tothom pugui practicar esport al nivell que necessita”, va assenyalar ahir durant la presentació dels campionats Anna Pàmies, representant d’ACELL Lleida, organitzador de l’esdeveniment amb Special Olympics Catalunya i els respectius ajuntaments.

El Català de tenis taula, plenament consolidat a l’haver-se’n disputat ja vuit edicions, superarà el centenar de participants (116), que representaran setze associacions: Acudam de Mollerussa, Alba de Reus, Alba de Tàrrega, Aspadi de Cerdanyola del Vallès, Atendis de Sabadell, Escola Esportiva ACELL de Barcelona, Estela de Tarragona, L’Estel de Balaguer, Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, Club Moragas de Manresa, Pingüí de Sabadell, Solc de Tarragona, Sant Tomàs de Vic, Talma de Juneda, TEB de Barcelona i Villablanca de Reus.

En bàdminton hi prendran part trenta-nou esportistes de sis entitats, concretament de l’Acudam de Mollerussa, Alba de Tàrrega, El Vilar de Blanes, Special Olympics Andorra, Solc de Tarragona i Talma de Juneda, i per la seua banda en hoquei la participació rondarà el mig centenar de competidors (45) procedents de quatre associacions: Club Hoquei Ripollet, Flor de Maig, GSIS Barcanova i Llamps de Barcelona.

L’organització també va revelar que s’està valorant la possibilitat, de cara a la pròxima temporada 2020-2021, d’ampliar el nombre de disciplines esportives amb la inclusió del bàsquet adaptat. Actualment a Lleida hi ha un total de tretze clubs i 365 llicències.

tracking