SEGRE

DEPORTES

Manifestació de Tsunami Democràtic abans del clàssic

La plataforma independentista diu que hi ha més de 18.000 persones inscrites

Clément Lenglet va salvar un gol de Romelu Lukaku al refusar la pilota davant de Neto.

Clément Lenglet va salvar un gol de Romelu Lukaku al refusar la pilota davant de Neto.EFE/EPA/MATTEO BAZZI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tsunami Democràtic ha convocat una manifestació al voltant del Camp Nou el dimecres dia 18, hores abans del clàssic entre el Barça i Madrid, a més d’altres accions no detallades en què podrien participar espectadors. La plataforma independentista assegura que hi ha més de 18.000 persones inscrites per participar en un acte de protesta contra la sentència del procés, convocat a les 16.00 hores, quatre hores abans del clàssic. En funció de la procedència geogràfica dels manifestants, Tsunami ha establert quatre punts de concentració al voltant de l’estadi. En aquest sentit, els procedents de la Catalunya Central, el Camp de Tarragona, Lleida i Pirineus es concentraran al carrer Arístides Maillol amb l’avinguda Joan XXIII. Tsunami Democràtic assegura que molts dels inscrits, amb entrades per al partit o amb abonaments de soci, han rebut “les consignes pertinents” i s’han organitzat per tal de desenvolupar accions durant “una jornada que serà seguida per uns 650 milions de persones a tot el món”. En el comunicat, encapçalat amb el lema 18-D: Drets, Llibertat, Autodeterminació, Tsunami justifica la convocatòria perquè, segons el seu parer, a Catalunya “és necessari actuar de forma excepcional”. “En aquests moments, una part important de la població catalana pateix una exclusió per raons d’ideologia”, ja que, tal com argumenta la plataforma, “ni pot exercir drets fonamentals sense repressió, ni pot exercir el seu dret a l’autodeterminació”, mentre “desenes de persones estan o han estat a la presó simplement per exercir i promocionar aquests drets”.

El vicepresident del Barcelona, Jordi Cardoner, es va mostrar ahir convençut que el clàssic es podrà disputar. “El Camp Nou serà, com sempre, un espai de lliure expressió”, va assenyalar. El directiu blaugrana va voler transmetre “tranquil·litat als nostres socis”, atès que el club es coordinarà “amb els Mossos d’Esquadra perquè tot surti bé”. Per una altra banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va afirmar que veuen necessari garantir el dret a la mobilització i el d’assistir al clàssic. Finalment, Carles Puigdemont va animar a la mobilització. “Que se senti a tot el món que l’Espanya repressora intenta intimidar, silenciar i liquidar”, va publicar al seu compte de Twitter.

Amsterdam

Un gol de Rodrigo al primer temps i un treball defensiu espectacular van donar ahir al València el pas a vuitens com a primer de grup després d’un gran partit, i va fer fora un Ajax al qual li va faltar l’efectivitat que havia mostrat durant tot el campionat. Els d’Albert Celades van aconseguir per setena vegada a la història del València el pas a vuitens de la Champions, cosa que no passava des del 2012, i van donar una alegria als 1.500 aficionats que es van desplaçar a Amsterdam. Va ser un partit vibrant, tens, elèctric i llarg, molt llarg. El treball col·lectiu a línia defensiva i una fuetada en el moment correcte van donar el triomf al València, que passa com a primer de grup amb 11 punts amb el Chelsea. L’Ajax seguirà l’aventura continental a l’Europa League. El gol del València va arribar al minut 24 gràcies a un atac de Torres. A l’extrem li van deixar espai per pensar-s’ho i, en lloc de disparar, li va donar una excel·lent passada a Rodrigo que el davanter no va desaprofitar, i va batre Onana per dalt.

Nàpols, Lió i Chelsea, possibles rivals del Barça

Nàpols, Lió i Chelsea, a més del Tottenham, són possibles rivals del Barça a la ronda de vuitens, a l’espera que avui es coneguin els segons classificats dels grups C i D. El Nàpols va acabar segon al golejar el Genk (4-0) i no poder superar el Liverpool, i per la seua part el Lió va aconseguir la classificació gràcies a un gol als últims minuts de partit contra el Leipzig (2-2) i la derrota del Zenit. Finalment, el Chelsea va guanyar el cuer Lilla (2-1) i va acabar empatat amb el València, primer.

Clément Lenglet va salvar un gol de Romelu Lukaku al refusar la pilota davant de Neto.

Clément Lenglet va salvar un gol de Romelu Lukaku al refusar la pilota davant de Neto.EFE/EPA/MATTEO BAZZI

Clément Lenglet va salvar un gol de Romelu Lukaku al refusar la pilota davant de Neto.

Clément Lenglet va salvar un gol de Romelu Lukaku al refusar la pilota davant de Neto.EFE/EPA/MATTEO BAZZI

tracking