El clàssic està “garantit”

Els Mossos han preparat un ampli dispositiu perquè el partit de dimecres pugui disputar-se, malgrat la manifestació de Tsunami Democràtic || Preveuen els habituals problemes de mobilitat

El Barça va disputar dimarts l’últim partit de la fase de grups de la Lliga de Campions.

El Barça va disputar dimarts l’últim partit de la fase de grups de la Lliga de Campions.ALESSIO MORGESE / DPPI / AFP7 / EUROPA PRESS

Els Mossos d’Esquadra estan convençuts que el clàssic entre el Barça i el Madrid del dimecres 18 es podrà jugar, malgrat la protesta convocada per la plataforma Tsunami Democràtic tant a l’exterior com a l’interior de l’estadi blaugrana.

Consideren que no hi haurà problema per garantir l’arribada de l’autocar del Madrid, ja que assegurar l’itinerari des de l’hotel fins al recinte esportiu no comporta cap complicació. Una altra cosa són, adverteixen els Mossos, els problemes de mobilitat que poden produir-se a la zona, per la qual cosa recomanen als aficionats que es traslladin al camp en transport públic per poder arribar a l’inici del partit. Si ja en els clàssics acostuma a produir-se un col·lapse circulatori als voltants del Camp Nou, el fet que Tsunami hagi convocat quatre punts de concentració als voltants de l’estadi des de les 16.00 pot augmentar les dificultats i que s’hagi de tallar el trànsit en algunes vies properes.

Afirma que no hi haurà problemes si es garanteix l’#SpainSitAndTalk a les grades i al camp

De moment, els Mossos, que activaran el centre de coordinació (CECOR) dimecres al matí, no es plantegen establir un cordó de seguretat. La policia catalana es troba en permanent contacte amb l’equip de seguretat de la Lliga i també del FC Barcelona per coordinar-se, ja que a l’interior del recinte correspon al club blaugrana garantir que tot discorri amb normalitat.

En el dispositiu de seguretat per al partit de dimecres no es preveu, ara per ara, la participació directa del reforç dels antiavalots de la Policia Nacional, que només actuarien a requeriment del CECOR dirigit per la policia catalana.

Entre les atribucions que té encomanades l’RFEF figuren, segons el seu reglament, suspendre, avançar o retardar partits i determinar la data per raons de força major, potestat que va exercir per al canvi del dia partit, inicialment previst el 26 d’octubre, a causa de la manifestació convocada per Tsunami Democràtic. També podria decidir donar un partit per conclòs, interromput o no celebrat i, en cas d’acordar-ne la continuació o una nova celebració, si aquest es disputa en camp neutral, a porta tancada o amb públic.

doha

L’Al-Sadd, que dirigeix l’excapità blaugrana Xavi Hernández, es va classificar ahir per a la segona ronda del Mundial de Clubs de la FIFA al superar en la pròrroga l’Hienghène, representant d’Oceania (3-1). El partit, en el qual va ser molt superior l’Al-Sadd, va començar amb un gol dels amfitrions, obra del davanter algerià Bounedjah. El 2-0 va arribar poc després, però el VAR va determinar que hi havia fora de joc. En el primer minut de la segona part va saltar la sorpresa amb el gol de l’Hienghène, equip amateur de Nova Caledònia. Roine va inscriure el seu nom en la història de la competició i va igualar el marcador. A partir d’allà va ser una successió d’ocasions fallades per l’Al-Sadd, de tot tipus. Sobretot, per Akram Afif. El millor futbolista asiàtic va fallar ocasions de tots els colors. El partit se’n va anar a la pròrroga i allà va imperar la lògica. Abdelkarim Hassan primer i Pedro Correia després van posar el definitiu 3-1 en el marcador per als amfitrions.