SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

38 anys per violació

Condemnats els tres exjugadors de l’Arandina CF acusats d’agressió sexual a una menor, la qual han d’indemnitzar amb 50.000 € || Els acusats compliran un màxim de 20 anys

Víctor Rodríguez, Carlos Cuadrado i Raúl Calvo, exjugadors de l’Arandina CF, condemnats per agressió sexual a una menor.

Víctor Rodríguez, Carlos Cuadrado i Raúl Calvo, exjugadors de l’Arandina CF, condemnats per agressió sexual a una menor.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Burgos ha condemnat a 38 anys de presó cadascun dels tres exjugadors de l’Arandina CF acusats d’agressió sexual a una menor al considerar que, com va marcar el Suprem en el cas de La Manada, cadascun és autor d’una violació i cooperador necessari en les altres dos.

El tribunal va notificar ahir la sentència a Carlos Cuadrado Lucho, Víctor Rodríguez Viti i Raúl Calvo, que hauran d’indemnitzar la víctima conjuntament i solidàriament amb 50.000 €, tindran prohibit comunicar-se amb ella durant deu anys i, segons la sentència, compliran un màxim de 20 a la presó. És la pena més alta que s’ha imposat per aquest tipus de delicte. La Fiscalia ha demanat ja la celebració d’una vista per determinar si ingressen a la presó abans que la sentència sigui ferma.

La sentència diu que encara que no hi hagués violència física sí que hi va haver “intimidació ambiental”

Segons els fets provats, el novembre del 2017 i sabent que la noia tenia 15 anys, els tres joves la van convidar a la casa que compartien a Aranda de Duero per gravar un vídeo musical. Quan estaven al saló, van apagar el llum, es van despullar i li van treure la roba, davant de la qual cosa ella “no va saber com reaccionar, quedant-se paralitzada”. Els tres la van obligar llavors a masturbar-los i realitzar sengles fel·lacions. La defensa ha anunciat que recorrerà la condemna. Al fixar les condemnes, els jutges segueixen el criteri marcat pel Tribunal Suprem en el cas de La Manada aplicat en posteriors sentències: encara que no hi hagués violència física contra la víctima, sí que hi va haver “intimidació ambiental”. La menor, expliquen, es trobava en un domicili aliè, a les fosques, nua i envoltada de tres homes de superior complexió i edat –19, 22 i 24 anys. Per a l’Audiència, resulta creïble que, en aquest context, la noia, “per la seua falta de maduresa i sorpresa no sabés reaccionar, quedant-se bloquejada, i paralitzada, tement que si es negava els acusats poguessin reaccionar de forma violenta”. Els tres són condemnats a 14 anys de presó per una agressió sexual i a dos penes addicionals de 12 anys com a cooperadors necessaris en les violacions perpetrades pels seus companys. Calvo també estava acusat d’agressió sexual continuada perquè, a més de la grupal, se li imputava una violació posterior tot sol en un dormitori, però l’Audiència l’absol al no haver-se acreditat que la víctima mostrés la “seua oposició expressa o tàcita” a aquest segon acte sexual. Es considera a més provat que els acusats sabien que era menor de 16 anys perquè anava al col·legi amb uniforme i algun testimoni els ho havia fet saber.

“No som uns violadors, som uns passerells”

Carlos Cuadrado Lucho va dir després de conèixer la condemna que “no som uns violadors, som uns passerells als quals ens estan intentant fotre la vida”, i va afegir que “no entenc el que està passant. No hem fet res. Lluitaré sempre per la igualtat, però ara ens estan fotent per tot arreu”, va afirmar davant dels periodistes.

tracking