SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Blindatge per al clàssic

Més de 3.000 agents, entre els quals uns mil mossos, compondran el dispositiu del Barça-Madrid de dimecres || La policia catalana veu possible “com a pitjor escenari” una invasió de camp

Messi, Luis Suárez, Jordi Alba i Vidal, ahir durant l’entrenament al costat del tècnic Ernesto Valverde.

Messi, Luis Suárez, Jordi Alba i Vidal, ahir durant l’entrenament al costat del tècnic Ernesto Valverde.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 3.000 agents de seguretat pública i privada vetllaran perquè no hi hagi incidents en el clàssic Barça-Madrid que es jugarà dimecres a la capital catalana sota l’amenaça d’una nova concentració de Tsunami Democràtic, entre els quals més de la meitat seran agents de seguretat privada disposats pel FC Barcelona a l’interior de l’estadi.

El dispositiu coordinat pels Mossos d’Esquadra comptarà amb una mica més de mil agents entre les unitats d’intervenció de Brimo i Arro i unitats especials de control dels accessos. Centenars d’agents més dels que assumeixen la seguretat d’un partit d’alt risc com aquest, va reconèixer el conseller d’Interior, Miquel Buch, als quals s’afegeix el dispositiu de trànsit de la Guàrdia Urbana.

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, va reconèixer que “el pitjor escenari” que contemplen és una invasió del terreny de joc. Va explicar que, en aquest cas, la reacció inicial de contenció correspondria a la seguretat privada contractada pel Barça, mentre que els Mossos es limitarien a identificar i detenir les persones que duguin a terme aquesta acció.

A l’exterior, el dispositiu s’activarà “després de l’hora punta d’entrada a Barcelona” per “assegurar-nos de tenir-lo net i accessible per a les aficions”. En una segona fase, els Mossos establiran la seguretat perimetral de l’estadi i voltants.

Sallent va advertir, d’altra banda, que hi haurà “més intensitat de controls amb registres per garantir l’estricte compliment de la normativa esportiva per a aquest tipus de partits” i va recomanar “anar al camp amb temps”.

També va informar que Tsunami compta amb més de 25.000 persones confirmades i desenes d’autobusos. La plataforma no aclareix, tanmateix, quants d’ells disposen d’entrades per accedir després al camp.

tracking