SEGRE

HANDBOL MUNDIAL

Espanya fa història al derrotar Noruega i jugarà la primera final

La selecció femenina, demà contra Holanda

Les jugadores de la selecció espanyola celebren el pas a una final històrica.

Les jugadores de la selecció espanyola celebren el pas a una final històrica.FEDERACION ESPAÑOLA DE BALONMANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola femenina d’handbol va trencar tots els pronòstics i disputarà per primera vegada en la seua història la final d’un Mundial, a l’imposar-se ahir a les semifinals per 22-28 a la totpoderosa Noruega, a la qual va deixar en tan sols nou gols a la segona meitat. Tres van ser quan la victòria ja era un fet consumat per a l’equip espanyol i que va reflectir una autèntica lliçó defensiva de les jugadores espanyoles, que a base d’intel·ligència, agressivitat i un joc ràpid van segellar el bitllet per a la final, en la qual s’enfrontaran demà a Holanda (12.30).

I on no va arribar la defensa espanyola van aparèixer sempre les porteres. Darly Zoqbi, que va aturar dos penals, i una de nou incommensurable Silvia Navarro, que amb les seues parades va acabar per tombar les nòrdiques. Espanya no va tenir mai dubte que la clau per poder derrotar Noruega passava per una formidable defensa i, en atac, cuidar com mai cada possessió per evitar les pèrdues de pilota, el combustible que alimenta el letal joc de contraatac de les nòrdiques.

El seleccionador, Carlos Viver, va dir que “estem feliços. Ha sortit tot d’una manera en què cal felicitar l’equip. No hem sortit del guió. Han somiat i cregut molt fort per ficar-se a la final”.

En l’altra semifinal, Holanda es va guanyar el pas al derrotar Rússia per 33-32.

tracking