EL MILLOREL PITJOR

Torna el drama

El Força Lleida mostra una altra vegada la seua pitjor versió i perd a la pista del penúltim, el Canoe || Primera meitat de malson en l’últim partit abans de l’arribada d’Aranzana

Stutz conversa amb Jordi Guàrdia.

Stutz conversa amb Jordi Guàrdia.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida no va poder donar continuïtat a la victòria de la setmana passada contra el Marín i ahir va caure a la pista del penúltim, un Canoe que es va aprofitar d’un altre mal inici de partit per imposar-se (89-71). A l’espera que avui arribi Gustavo Aranzana per agafar el timó d’aquest vaixell a la deriva, el d’ahir a la nit va ser l’últim matx de Jordi Guàrdia com a tècnic interí.

La posada en escena de l’ICG Força Lleida va ser terrible i es va trobar amb un 9-0 de sortida després d’un triple de Schaftenaar i, el pitjor, dos faltes de Chapela. El tècnic Jordi Guàrdia no va tenir més remei que demanar el primer temps quan només havien passat 2:20. Primera cistella de Shaquille i resposta en forma de triple de Lundqvist. Corvalán va establir el 14-2 i Guàrdia va continuar movent banqueta sense èxit. Stutz, desaparegut, va haver de tornar a asseure’s. No hi va haver ni una mica de millora i el Reial Canoe va anar castigant el cèrcol de l’equip lleidatà, establint una màxima diferència de 13 punts (25-12) i, posteriorment, de 15 (30-15). Tornava la pitjor versió de l’ICG Lleida, la que no és capaç de competir contra ningú, ni contra el penúltim de la LEB Or. Mbaye, un dels millors durant aquest terrorífic primer quart, va aconseguir reduir diferències, però només des de la línia de tirs lliures. Sort que Martí es va inventar una cistella a l’últim segon per deixar un 32-21 que no reflectia la terrible superioritat del Canoe en l’arrancada del duel.

El primer quart va tornar a deixar un Força Lleida contra les cordes, doblat en el marcador pel seu rival

Sans, amb un triple, va aconseguir que el marge baixés dels 10 punts (34-25), però el partit seguia en una dinàmica negativa per als de Jordi Guàrdia. Tot i així, va millorar l’ICG Lleida en defensa, encara que tampoc no costava gaire, i es va acostar sempre als deu punts de desavantatge. Però no aconseguia reduir-la i el Canoe va tornar a pressionar, amb un triple de Martín i una cistella de Lobo que provocava un nou temps de Guàrdia a falta de 4:20 per al descans (47-33). Triple de Feliu tot just tornar, però un altre miratge. Els madrilenys van tornar a agafar les regnes del partit. Anotaven tots els seus jugadors i, a falta de 4 segons, Aranzábal va preparar una última jugada. Per posar més dramatisme a l’assumpte, Ander Martínez anotava sobre la botzina i deixava el 55-40 al descans. Un altre dur cop en la ja delicada moral de l’ICG Lleida. La tercera de Chapela va donar pas a un parcial de 0-6 de sortida al tercer quart (55-46), obligant el temps d’Aranzábal. Triple de Lundqvist, que va liderar l’equip en els pitjors moments i va permetre continuar dominant. El matx es va convertir llavors en un correcamins que va acabar amb la màxima diferència dels madrilenys, de 16 punts de renda a falta de 4:51 per al final del tercer quart (62-46). Passaven els minuts i no hi havia manera de millorar, sinó al contrari, l’equip estava en caiguda lliure i sense frens. Un triple de Schaftenaar va tornar a renovar la màxima diferència (67-50) i Martí suavitzava lleument el cop des de la línia de tirs lliures. Tanmateix, estava molt clar que l’ICG Lleida se n’aniria de Madrid amb les mans buides. L’únic dubte era la diferència final. Intercanvi de cops i molt de cansament en l’inici d’un últim quart en què Lafuente va atansar l’ICG Lleida (71-59), rebent com a resposta un altre triple de Lundqvist. I un altre d’Alberto Martín per als 18 punts de diferència. Menys de quatre minuts per al final i novena derrota de la temporada per al conjunt que fins ahir va dirigir Guàrdia. Un triple de Stutz va posar la por al cos als madrilenys a falta de 3:14 i un altre de Santa Ana va fer que Aranzábal aturés el partit (77-69) quan restaven 2:46. Potser massa tard per a un parcial de 0-10. Resposta immediata de Lobo amb un altre triple i els minuts que s’anaven acabant. I un altre de Martín perquè Guàrdia aturés el xoc. Ja només quedava disputar l’average de cara al partit de tornada.

Al final, nova derrota a domicili, on l’ICG Força Lleida no guanya des de la primera jornada a la pista del Corunya.