BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí es classifica per a la Copa

Després de guanyar a domicili el Quesos El Pastor Zamarat i trencar així una dinàmica de tres derrotes consecutives || Gran partit de Tinara Moore amb 29 punts, 13 rebots i un 40 de valoració

El líder, proper rival - El Girona, que juga avui el seu partit, serà el pròxim rival a la Lliga que s’nfrontarà al Cadí la Seu. Serà l’última jornada de la primera volta del campionat.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir ahir un doble objectiu a Zamora després d’aconseguir una victòria que trencava una mala ratxa de tres derrotes seguides i obtenir, de passada, la classificació matemàtica per a la Copa de la Reina. I tot això després d’un seriós partit de les de l’Alt Urgell, entre les quals va destacar la figura de la nord-americana Tinara

Moore

, que va ser immensa i que va acabar amb 29 punts anotats, 13 rebots capturats i un 40 de valoració, que bé li podrien valer al final de la jornada per ser la MVP.

El llarg desplaçament fins a terres de Zamora, ja a prop de la frontera amb Portugal, bé li valdrà la pena a un Cadí que va aconseguir ahir una gran injecció d’autoestima i confiança abans de rebre dijous vinent el Hema belga a l’Eurocup femenina. Sense Yurena Díaz i amb la baixa a última hora d’Irati Etxarri, amb un edema muscular al bessó, les de Bernat Canut van sortir molt concentrades contra un Quesos El Pastor que només va aguantar el primer quart de partit. Després d’aquest 19-19 amb el qual va acabar el primer assalt, el Cadí va anar posant terra pel mig. Moore, ben secundada per Wiese, Bahí i Pujol, va ser una trituradora a la cistella local. Amb empat a 30 punts, l’equip lleidatà va endossar un parcial de 0-11 per enviar el partit al descans amb un 30-41.

La tornada de vestidors no va ser gaire diferent al final del primer període. Amb un Zamarat embussat, el Cadí seguia molt concentrat i mantenint una defensa fèrria que anul·lava els atacs locals.

L’últim quart va començar amb 45-61, 16 punts d’avantatge per al Cadí, que veuria com un parcial de 9-0 de les de Zamora amenaçava un triomf que, en realitat, mai no va perillar.

Després del partit, el tècnic Bernat Canut va destacar la importància de la victòria. “Era important trencar la dinàmica negativa que portàvem a la Lliga, no només de resultats sinó també per la lesió de Yure o ara la d’Irati, que crec que podrà jugar dijous a la Eurocup”.

Canut es va mostrar molt satisfet pel rendiment de les seues jugadores. “Hem fet un partit molt complet en el qual necessitàvem molta concentració. Hem estat bé al radere i hem mogut amb encert la pilota”, va indicar.

Sobre el partit, l’entrenador lleidatà va voler deixar clar que “en aquesta Lliga guanyar és molt difícil i encara ho és més fora de casa. Sabíem que era molt important començar bé i, de fet, encara que el primer quart ha sigut igualat, l’hem competit. Ara cal canviar de xip i pensar en la Eurocup”.