HOQUEI WS EUROPE CUP

El campió, superat

El Llista només va poder aguantar mitja part a la pista del Barcelos i haurà de remuntar a casa per seguir defensant el títol || Dos gols a l’inici de la segona part van enfonsar els lleidatans

Els jugadors dels dos equips, en els minuts previs a l’inici del partit.

Els jugadors dels dos equips, en els minuts previs a l’inici del partit.LLEIDA LLISTA

Albert Folguera volia un resultat que permetés al Lleida Llista arribar viu al partit de tornada, però no ho va aconseguir. L’equip lleidatà, campió de les dos últimes edicions de la WS Europe Cup, va encaixar una dura derrota a la pista del Barcelos (5-1), en el retorn a la competició internacional, que en compromet seriosament la continuïtat al torneig en el qual defensa el títol. El matx de tornada es jugarà a l’Onze de Setembre el pròxim 18 de gener.

El Llista s’enfrontava a l’equip contra el qual va obtenir el títol el 2018, el Barcelos, actual segon classificat a la Lliga portuguesa i, en paraules del mateix Folguera, l’equip més potent de l’actual edició del torneig. Va sortir molt ficat en el xoc però, encara que va aconseguir avançar-se en el marcador, només va poder aguantar una part a l’equip portuguès. Dos gols encaixats en els primers minuts de la segona volta van enfonsar el Llista, que només va poder lluitar perquè la ferida no fos més greu. El jugador de l’equip portuguès Alvaro Morais Alvarinho va ser un malson per als lleidatans i va marcar quatre dels cinc gols del seu equip.

La tornada a l’Onze de Setembre es disputarà el 18 de gener i aquest dimarts, Lliga a Calafell

El Llista va marcar primer gràcies a una rematada d’Oriol Vives que va posar el 0-1 en el minut 12. Però no va poder mantenir l’avantatge abans del descans, ja que Alvaro Morais Alvarinho va establir l’1-1 en el 20.

Calia aguantar 25 minuts més però els de Folguera no ho van aconseguir. L’equip va encaixar dos gols en els quatre primers minuts de la segona meitat, que van acabar amb la resistència lleidatana. El mateix Alvarinho va marcar el 2-1 en el minut 27 i Gonçalo Nunes va fer el 3-1 al 29. Quedaven 20 minuts al davant i els portuguesos, empesos per la seua sorollosa afició, estaven disposats a deixar l’eliminatòria sentenciada en l’anada.

En el minut 37 de nou Alvarinho va superar Lluís Tomàs per fer pujar el 4-1 al marcador i el mateix jugador va fer el 5-1 un minut més tard, en el 38. El Llista no va tornar a trobar el camí del gol i encara va poder evitar un resultat més ampli quan, a falta de dos minuts per al final, Lluís Tomàs va aturar un llançament directe com a conseqüència de la desena falta dels lleidatans.

La missió no és impossible, però el Lleida Llista, per remuntar aquest 5-1, necessitarà tota la màgia del pavelló Onze de Setembre el 18 de gener. L’expedició lleidatana torna avui a Lleida i, amb poc temps per descansar, afrontarà dimarts a Calafell el penúltim partit de Lliga de l’any.

En altres encontres d’aquesta competició jugats ahir el Girona va perdre 0-1 amb el Follonica; el Caldes va guanyar 4-1 el La Vendeenne; l’Scandiano va guanyar 4-3 l’Igualada, i el Voltregà, 6-1 el Wolfurt dels lleidatans Jaume Bartés i Iker Bosch.