FUTBOL PRIMERA DIVISIÓELS DETALLS

Empat polèmic

Griezmann i Luis Suárez remunten el gol inicial de penal d’Oyarzábal, però Isak posa el 2-2 en un error poc habitual de Ter Stegen || L’àrbitre no xiula una pena màxima a favor de l’equip blaugrana per agafada a Piqué a l’últim minut en què no va usar el VAR

Luis Suárez abraça Griezmann després de marcar aquest l’1-1.

Luis Suárez abraça Griezmann després de marcar aquest l’1-1.EFE/JUAN HERRERO

Un penal discutible de Busquets xiulat i un altre penal molt clar comès a l’últim minut sobre Piqué que va ser obviat per l’àrbitre no serveixen per justificar l’empat del Barça davant de la Reial Societat. En l’assaig previ al clàssic, la Reial Societat va ser superior i l’equip blaugrana va sobreviure gràcies a dos accions puntuals.

El Barça no va passar de l’empat 2-2 contra la Reial Societat en un partit en el qual hauria pogut passar de tot, sense un clar dominador en el joc, però amb molta ambició per part dels dos equips. Griezmann i Luis Suárez van remuntar el gol inicial de penal d’Oyarzábal, però Isak va empatar en un error poc habitual de Ter Stegen. L’equip de Valverde suma ara un punt més que el Madrid, que juga avui davant del València abans del clàssic de dimecres al Camp Nou.

La polèmica va saltar minuts abans del xiulet final. Gerard Piqué, en una de les seues pujades a l’àrea durant el temps afegit, va rebre una agafada de Llorente però l’àrbitre no ho va considerar suficient per assenyalar la pena màxima.

L’àrbitre, tanmateix, sí que va veure l’agafada de Busquets sobre el mateix Llorente a la primera part i, aquella vegada, no va tenir dubtes a xiular penal. El canvi de criteri va sorprendre tant Piqué com tots els jugadors del Barça, que van protestar insistentment l’acció que podia suposar el gol que donava els tres punts a l’equip blaugrana a Sant Sebastià. En una pilota penjada a l’àrea de Luis Suárez i amb Piqué en posició avantatjosa per rematar a gol, es va produir un forcejament entre els dos jugadors, i ambdós van caure a terra. La subjecció per la samarreta de Llorente va ser clara i, en el moment de caure, el defensa blaugrana va agafar també la del blanc-i-blau. El VAR no va entrar a valorar l’acció i va donar per bona la decisió de l’àrbitre, com ja va fer a la primera meitat quan sí que el va assenyalar.

El Barça des de ben aviat va haver d’anar a remolc sobre la gespa del rebatejat Reale Arena (abans Anoeta). Després d’un inici molt intens de la Reial Societat, monopolitzant el domini de la pilota, Mikel Oyarzábal va obrir el marcador al transformar un penal assenyalat a Sergio Busquets. Una agafada del 5 culer a Diego Llorente, en un córner, la va decretar l’àrbitre Javier Alberola Rojas com a pena màxima. Des del VAR van ratificar la decisió, malgrat que Llorente també havia agafat lleument el seu contrincant.

Va respondre el quadre blaugrana i, en un contraatac guiat per Luis Suárez, aquest va passar cap a l’esquerra per a l’arribada d’Antoine Griezmann, que va picar la pilota per batre Álex Remiro en la seua sortida.

Tot just tornar dels vestidors, la perícia del Barça va desnivellar la balança a favor seu gràcies a Luis Suárez, que va marcar a plaer a assistència de Messi. Tanmateix, la rèplica va arribar en el 62 amb el 2-2 que va fer Isak en un mal refús de Ter Stegen. A la darreria del partit va arribar l’agafada a Piqué no assenyalat i el Barça només va poder treure un punt.