El Barça, líder al clàssic

El Madrid evita la derrota a València amb un gol a l’últim sospir de Benzema || L’equip xe hauria pogut sentenciar el matx abans del desenllaç final

Karim Benzema celebra el seu gol, aconseguit a l’últim minut, que va salvar un punt al Madrid.EFE

Un gol de Karim Benzema a l’últim sospir va evitar la derrota (1-1) del Madrid a Mestalla, un resultat que permetrà al Barça afrontar el clàssic de dimecres com a líder. El final de la ratxa blanca s’entreveia quan en el minut 95, en un afegit de quatre, el meta belga va rematar un córner i la pilota, repel·lida per Jaume i no refusada per Garay, va caure a Benzema per fer l’1-1.

Els de Zinedine Zidane van entrar fort i incisius. Després de l’empat del Barça davant de la Reial Societat el dia anterior, el Madrid tenia a la mà copar la taula. Per moments el València no va posar els problemes esperats, però ja abans del descans va millorar. El quadre blanc va perdonar en la seua bateria de xuts des de fora de l’àrea, mentre que el València va trobar aire en Ferran i Rodrigo, però sense punteria. Després del descans, Courtois va salvar un gol en un mà a mà amb Ferran, i el Madrid va començar a fer córrer la pilota. L’entrada de Bale i Vinícius amb prou feines es va deixar notar, mentre que les bandes del València funcionaven com una autopista. Gayà ho va provar i per la dreta va entrar Wass per passar enrere a Soler en l’1-0. En l’afegit, el porter belga va evitar el 2-0 i, tot seguit, després d’un gol anul·lat per fora de joc de Jovic, va arribar la igualada en una acció en la qual Courtois va pujar a rematar un córner i Benzema va aprofitar l’error defensiu local.