HANDBOL FINAL

El Barça no perdona i suma la novena Copa Asobal consecutiva

El Bidasoa només aguanta els primers 20 minuts

Víctor Tomàs va aixecar l’enèsim títol d’un Barça que no té rival a la competició domèstica.FC.BARCELONA

El Barça va sumar ahir la seua novena Copa Asobal consecutiva a l’imposar-se amb solvència a un Bidasoa que, després de l’igualat partit de semifinals contra el Recoletas Valladolid, només va poder aguantar la superioritat dels jugadors blaugrana els primers vint minuts. Els irundarres van agafar la iniciativa en el marcador, ja que van sortir a la pista de Huerta del Rey amb molta valentia i disposats a presentar batalla davant del rival més potent possible.

Però va aparèixer Mem amb el seu llançament exterior per començar a desequilibrar el joc (8-5, m.17). Jacobo Cuétara va sol·licitar un temps mort per frenar aquest impuls blaugrana i ho va aconseguir, fins que el seu homònim barcelonista, Xavier Pascual, va parar el crono per demanar més intensitat als seus jugadors. L’arenga i les rotacions van fer que el Barça premés l’accelerador per augmentar la renda fins als 7 gols (15-8), que es va reduir a 6 al descans (16-10). No hi havia opcions per als irundarres. El Barcelona va augmentar la intensitat en defensa i va trencar el partit sense gairebé despentinar-se, amb un Ariño imparable, que va mostrar gran qualitat des de l’extrem i que va convertir els gols en un avantatge de nou (24-15). Malgrat que el Bidasoa era conscient que no tenia res a fer, no es va rendir i va oferir un recital de bon joc que li va permetre cedir per només vuit gols (30-22).