SEGRE

DEPORTES

Clàssic blindat

Cinc-cents antiavalots reforçaran la seguretat prevista per al Barça-Madrid, que comptarà amb 3.000 efectius entre Mossos d’Esquadra i agents privats davant de les mobilitzacions de Tsunami Democràtic || La plataforma diu que no impedirà que es jugui el partit

Messi, durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

Messi, durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barça i Madrid, que estaran concentrats al mateix hotel i arribaran junts a l’estadi en els autobusos respectius, confien que el tsunami que es produirà abans i durant el clàssic que es disputa avui al Camp Nou (20.00/ Movistar LaLiga/LaLiga TV) no tingui danys col·laterals per als seus interessos, cosa que passa pel fet que el partit se celebri amb normalitat.

La plataforma Tsunami Democràtic, sorgida després de la sentència del Tribunal Suprem en el cas del procés independentista català, ja ha deixat clar que la intenció no és impedir que l’àrbitre i els dos equips arribin al Camp Nou, ni tampoc que se suspengui el partit, cosa que passaria, per exemple, si es produeix una invasió de camp.

Tsunami ha fixat quatre punts de concentració i arribaran uns vint busos, sis dels quals de Lleida

Hi haurà cordó de seguretat que garanteixi l’arribada d’equips i àrbitres, i control de l’accés del públic

Fonts pròximes al Barça i a un dels partits del procés van explicar a Efe que, en els últims dies “en el moviment independentista s’ha anat estenent, com una taca d’oli, un clima de moderació quant a la intensitat de la reivindicació”. La mateixa font va assenyalar que aquestes mobilitzacions segueixen buscant “el màxim impacte internacional possible”, però que el club, el departament d’Interior i els actors del procés coincideixen en el fet que el seu èxit passa perquè “a ningú se li’n vagi la mà”.

Tsunami Democràtic ha convocat una concentració, quatre hores abans que comenci el partit, als voltants del Camp Nou i a la qual ja s’han inscrit més de 25.000 persones, però no té previst bloquejar tots els accessos per arribar a l’estadi.

Des de diversos llocs de Catalunya partiran almenys una vintena d’autocars, dels quals entre cinc i sis sortiran repartits entre les poblacions de Lleida, Balaguer, Tàrrega, Cervera, Mollerussa i les Borges Blanques. La cita de Tsunami Democràtic és a les 16.00 hores en quatre punts. Els lleidatans estan citats a la cruïlla de l’avinguda Joan XXIII amb carrer Menéndez y Pelayo. La resta de punts de trobada són: carrer Arístides Maillol amb avinguda Joan XXIII; travessera de les Corts amb Arístides Maillol, i travessera de les Corts amb Elisabeth Eidenbenz.

La plataforma va avançar que l’acció es produirà durant el partit i que el seu objectiu es basa en el fet que el missatge “Spain, sit and talk” (Espanya, asseu-te i parla) sigui visible. I que va negociar amb el FC Barcelona la intenció que aquesta acció tingui una gran repercussió, encara que “de moment” no hi ha hagut resposta.

En qualsevol cas, el clàssic mobilitzarà 3.000 efectius preparats per evitar incidents. Un miler d’ells seran agents dels Mossos d’Esquadra i uns 2.000 més pertanyen a la seguretat privada del club. Al marge dels dispositius de seguretat ja preparats i previstos per part dels Mossos, el ministeri de l’Interior ha enviat cinc-cents antiavalots per reforçar la seguretat, segons va informar ahir La Vanguardia.

El dispositiu comptarà amb dos fases. A la primera s’establirà, des d’aquest mateix matí, un cordó de seguretat que garanteixi l’arribada al Camp Nou dels jugadors i àrbitres, i la segona se centrarà en l’accés del públic a l’estadi. Segons va assenyalar el departament d’Interior, el nombre de policies mobilitzats és superior al d’altres encontres Barça-Madrid, i fonts del FC Barcelona van confirmar que el contingent d’agents de seguretat privada també és més elevat.

I és que l’encontre és considerat d’alt risc a causa, no només de la convocatòria de Tsunami, sinó també de l’alerta terrorista de quatre sobre cinc que hi ha a Espanya.

Messi, durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

Messi, durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.EFE

Messi, durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

Messi, durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.EFE

tracking