BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça venç el derbi amb el Joventut

El conjunt blaugrana s’assegura el bitllet per a la Copa del Rei || La Penya encadena la tercera derrota

Delaney intenta un llançament davant de Dimitrijevic.

Delaney intenta un llançament davant de Dimitrijevic.EFE/ENRIC FONTCUBERTA

El Barça es va adjudicar ahir el derbi català d’ACB davant el Joventut de Badalona (80-95) i es va assegurar el bitllet per a la Copa del Rei. Els blaugranes es van emportar el triomf a l’imposar més qualitat a un Joventut lluitador, que va arribar a remuntar 12 punts en contra al segon parcial.

Nikola Mirotic, amb 25 punts, i Adam Hanga, amb 12, van ser els destacats pels blaugranes, i per la seua banda, Conor Morgan va ser el més encertat en un Joventut que va sumar la tercera derrota consecutiva a l’ACB. El Barça, que a l’últim partit de lliga havia encaixat 105 punts davant de l’Unicaja, va sortir amb la lliçó apresa i va ofegar en defensa el rival en un primer quart en què els locals només van aconseguir 14 punts.

Carles Duran, veient com el Barça ja s’escapava tan aviat (9-17, min.8) va posar en pista Dimitrijevic i Buford per intentar revolucionar el partit. Malgrat tot, Tomic i Mirotic van seguir anotant amb facilitat i van posar el 14-21 al final del primer quart. Dos tirs lliures de Mirotic a l’inici del segon quart van situar el Barça 12 punts amunt, la màxima diferencia fins al moment.

Això va relaxar els de Pesic, que van veure com el Joventut, des de la línia de triple, remuntava el marcador (38-36, min.18) després d’un parcial de 24-10. Tan ràpid com se n’havia anat del partit, el Barça va tornar-hi. Dos triples de Kuric i Mirotic van reactivar els visitants que, amb un parcial de 0-8, van tornar a avançar-se (38-44, min.19) i se’n van anar al descans sis punts amunt (40-46). El Barça va estirar de nou el marcador a l’inici del tercer període amb dos triples d’Álex Abrines i la potència a la pintura de Brandon Davies. Després d’una tímida reacció liderada per Morgan i Kanter, els blaugranes van seguir eixamplant l’avantatge fins al 60-75 amb què va acabar el quart.

Un triple de Kuric a l’inici de l’últim parcial va sentenciar el partit. En els vuit minuts restants, la Penya va voler maquillar el resultat però no va poder davant de la consistència i el control dels blaugranes.