Cloenda victoriosa

El Cadí acaba un històric any 2019 vencent l’Ensino per sumar el vuitè triomf de la temporada || La direcció de Peña i els punts de Wiese, determinants

‘Yoyo’ Nogic intenta assistir una companya davant l’oposició de López i Miller.

‘Yoyo’ Nogic intenta assistir una companya davant l’oposició de López i Miller.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va patir en excés per sumar la vuitena victòria de la temporada, en un duel en el qual va anar clarament de més a menys. Les de Bernat Canut van començar entonades, van colpejar al segon quart amb un parcial de 25-13 i pràcticament van sentenciar a l’assolir els 21 punts d’avantatge a l’arrancada del tercer quart, però una davallada de la intensitat i la reacció de les gallegues, que venien amb només vuit jugadores, van ficar pressió al partit fins al final, en què la direcció de Peña i els punts de Wiese van acabar sent determinants.

L’escorta nord-americana ja va avisar a la primera jugada que seria una de les destacades. Triple d’inici i el Cadí, amb un joc veloç en transició i carregant el joc als seus pivots, va obligar el tècnic de Lugo a parar el partit. El seu equip ja anava nou punts a baix superat l’equador del període (14-5). Les gallegues van tornar amb millors prestacions i el duel es va equilibrar al final dels primers 10 minuts (18-14).

El quadre de Bernat Canut va arribar a guanyar per 21 en l’arrancada del tercer quart i va acabar patint

Però al segon quart el Cadí va ser un vendaval. Sota la batuta de Laura Peña, que va acabar repartint vuit assistències, les urgellenques van viure els millors minuts. Gustavsson i

Moore

imposaven la seua llei sota els taulers i Wiese des del perímetre. El tècnic de l’Ensino no va tenir més remei que tornar a demanar temps mort amb 33-21 al marcador, però aquesta vegada la mesura no va fer efecte i les diferències van seguir creixent fins als 16 punts al descans, amb el triple final de Nogic per situar el 43-27.

Després del pas pels vestidors, el Cadí va tornar igual d’endollat. Una cistella de Bahí, després d’assistència de Peña, i una altra de Moore, que havia tornat hores abans del seu país després de resoldre un problema amb el visat, van posar l’avantatge en 20 punts (47-27), si bé la màxima arribaria poc després, 21 punts (51-30, m.23). Tot indicava que el partit estava ja sentenciat, però res més lluny de la realitat. L’Ensino, malgrat la falta de rotacions, no es va rendir i va pressionar en defensa. El Cadí, baix en intensitat i atac, es va paralitzar. En set minuts només va ser capaç d’anotar 6 punts, mentre que les de Lugo, liderades per l’exurgellenca Laura Aliaga (10 punts en aquest quart), en van firmar 19 per deixar la renda en només 8 punts abans de l’últim assalt (57-49). La irrupció de Peña, amb dos assistències a Moore i Etxarri (61-49), va semblar reconduir la situació, però l’Ensino es va mantenir viu gràcies, sobretot, als triples d’Aliaga. El quadre de Lugo mai no va defallir i va arribar a situar-se a tan sols sis punts en dos ocasions (64-58 i 69-66), l’última a dos minuts del final. Però un triple de Wiese, ahir la millor en atac, va acabar amb la resistència gallega i va certificar un triomf per acabar amb bon sabor de boca un any històric per al Cadí, que per primera vegada a la seua història ha jugat competició europea.

A l’acabar el partit, Bernat Canut es va mostrar content amb la victòria, encara que va lamentar que el seu equip baixés la concentració, fet que va motivar la reacció de l’Ensino. “En el moment que hem abaixat un grau la intensitat, elles l’han apujat i en aquesta Lliga qualsevol equip et passa per sobre. No vull ser repetitiu, però necessitem 40 minuts ficats en el partit perquè tots els rivals tenen talent”, va indicar Canut, que tanca un 2019 “bo per a l’equip i per al club. Volíem ser competitius i ho estem complint”, va afegir.