SEGRE

MOTOR COMPETICIÓ

Esteve: “Arribem al Dakar millor que mai”

El pilot d’Oliana va sortir ahir cap a l’Aràbia Saudita amb l’objectiu de millorar el lloc 21 || Diu que la carrera “necessitava un canvi”

Isidre Esteve, ahir a l’aeroport del Prat amb la resta de l’equip.

Isidre Esteve, ahir a l’aeroport del Prat amb la resta de l’equip.REPSOL TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot d’Oliana Isidre Esteve (Repsol Rally Team) va sortir ahir cap a l’Aràbia Saudita, on diumenge començarà la 42a edició del Ral·li Dakar, la primera que se celebra a Àsia després d’abandonar Sud-amèrica. Esteve i l’equip van partir ahir cap a Jiddah, on avui farà un últim test per comprovar que el prototip BV6 de la categoria T1.2 (totterreny 4x4 dièsel modificat) es troba en perfecte estat per afrontar la dura competició. “Després de tres anys amb el mateix cotxe, hem anat progressant per guanyar competitivitat i arribem al Dakar millor que mai”, va explicar el lleidatà, que té com a objectiu “millorar la 21a posició de les dos últimes edicions i lluitar per acabar entre els quinze primers, encara que no serà fàcil perquè el nivell cada vegada és més alt i tenim rivals molt potents”, va valorar a l’aeroport del Prat, abans de volar cap a l’Aràbia Saudita.

Esteve va explicar que “ja tenim moltes ganes d’arribar a Jiddah i fer l’últim test amb el cotxe, passar les verificacions i començar a viure l’ambient del nou Dakar a l’Aràbia Saudita. Hem estat tot l’any esperant aquest moment i ara sí que podem dir que l’inici ja està realment a prop”, va explicar al mateix aeroport. El vol, després d’una escala a Istanbul, tenia previst aterrar a primera hora d’avui.

Isidre Esteve farà avui un últim test a Jiddah per comprovar l’estat del prototip BV6

La nova edició es presenta amb incògnites que Esteve afronta amb optimisme: “Serà una cursa nova que buscarà recuperar l’esperit africà dels inicis, amb etapes molt llargues i molt desert. A Sud-amèrica vam viure una era molt bonica i vam fer grans amics, però el Dakar necessitava un canvi i estic convençut que ens espera una edició difícil i apassionant”, va assenyalar.

Isidre viatja amb el seu copilot, Txema Villalobos; la seua parella i preparadora física, Lidia Guerrero, i els mecànics, David Pigem i Carlos Méndez. La competició, que començarà aquest diumenge, finalitzarà el dia 17 a Qiddiya, després de recórrer 12 etapes i 7.800 quilòmetres, dels quals 5.000 seran cronometrats. El pilot d’Oliana està preparat per afrontar una competició que calcula que serà molt dura “des del primer dia i amb moltes sorpreses, de manera que haurem de ser prudents i no oblidar-nos en cap moment que el nostre primer objectiu és acabar”, va concloure.

tracking