EL MILLOREL PITJOR

Cruel final

L’ICG Força Lleida perd per un triple a falta de dos segons, la segona vegada que li passa aquesta temporada || Va tenir el Breogán contra les cordes però no va saber rematar-lo

En el descans hi va haver pluja de peluixos i recollida de roba.

En el descans hi va haver pluja de peluixos i recollida de roba.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida no va poder començar l’any com el va acabar, amb una gesta davant d’un dels grans. Poc li va faltar per repetir el que va fer a Palma després de materialitzar un gran partit, amb una defensa superba que va assecar el millor atac de la Lliga, el Breogán. Un triple d’Ahonen a dos segons del final va acabar amb la resistència dels lleidatans (61-64), que van reviure una altra cruel derrota com fa dos mesos a Palència.

L’inici del matx va estar marcat per la gran efectivitat del Breogán des de la llarga distància. Tres triples consecutius de Soluade, Dagoberto Peña i Ahonen van posar un inquietant 2-9 complerts els dos primers minuts. Per sort, els percentatges de Lugo van baixar en picat i els de negre van replicar. L’ICG Lleida patia per anotar, especialment Shaquille, que no podia amb la defensa del seu company la temporada passada Massine Fall, i després de fallar els quatre llançaments se’n va anar a la banqueta. Els de Gustavo Aranzana sobrevivien gràcies als triples de Chapela i Feliu i especialment de Stutz, ja fos anotant (set punts en aquest quart) o donant segones opcions després de rebot ofensiu. De fet, els cinc últims punts del Força Lleida en aquest període van portar la seua firma, cosa que deixava un marcador més ajustat (15-18).

L’ICG va gaudir de tres atacs seguits per anotar, però Santa Ana, Chapela i Shaquille van errar el tir

Un triple de Feliu tot just arrancar el segon període va restablir la igualada, que Quintela, un altre ex del Força Lleida, es va encarregar de trencar des de la línia de personal. El Breogán va tornar a agafar quatre punts de renda amb un triple de Soluade (18-22), però la bona defensa dels lleidatans va ofegar els de Lugo. Llavors va tornar a aparèixer Stutz per liderar l’atac. Quatre punts del nord-americà van donar el primer avantatge a l’ICG Lleida en tot el xoc (26-25) a falta de menys de dos minuts i mig per al descans. Els de negre vivien el seu millor moment, però els àrbitres es van encarregar de trencar la dinàmica regalant dos possessions als de Lugo. Tot i així, els lleidatans van arribar al descans amb avantatge d’un punt (29-28) gràcies a dos tirs lliures de Stutz, l’home del partit (13 punts i 6 rebots). El Lleida estava jugant de tu a tu amb un dels grans i havia deixat el millor atac (83 punts de mitjana) en només 28. Déu n’hi do.

Però faltava tota la segona part. Calia mantenir el tipus en defensa i recuperar efectius en atac, en especial Santa Ana i Shaquille, els millors a Palma i fins aquell moment inèdits. Dit i fet. Les dos primeres cistelles del tercer quart van ser seues, cosa que situava la màxima renda en tres punts (33-30). Però el Breogán també es va despertar i va arrancar com ho va fer al primer quart, amb tres triples. Aquesta vegada obra de Peña, Ahonen i Soluade per aconseguir un altre parcial de 2-9 (33-39). Les alarmes es van disparar quan els gallecs van assolir els nou punts d’avantatge (35-44, m.24).

Aranzana va haver de parar el duel. A la represa, Feliu va donar aire amb un triple, respost immediatament per Dagoberto Peña, que ho va celebrar encarant-se a la grada i aquesta va esclatar contra el porto-riqueny, al qual va esbroncar cada vegada que va tocar la pilota. Aquesta anècdota va semblar reactivar l’equip, especialment Santa Ana. Cinc punts seus seguits, amb triple inclòs, el primer de la nit, va obligar Epifanio a demanar temps mort (43-47). El Força Lleida no es va rendir i va aconseguir equilibrar el marcador abans d’entrar en l’últim assalt (51-51).

El Breogán va tornar a tirar de qualitat d’inici per agafar set punts de renda (51-58), però de la mà de Shaquille i Santa Ana, aquest amb el seu segon triple, l’ICG va tornar a ficar la por al cos als de Lugo. Epifanio va tornar a aturar el matx i Quintela va assumir la responsabilitat, però els de negre no es rendirien. Cinc punts seguits del bahamià van igualar el partit (61-61) a 1:50 per al final. El Força Lleida va tenir la victòria a l’abast. De fet, va gaudir de tres atacs, els dos últims gràcies a Santa Ana, al forçar una falta i tapar una acció rival. Però cap dels tres va assolir l’objectiu.

El mateix Santa Ana va fallar un triple, el va seguir Chapela, també sense fortuna des de 6,75 i finalment Shaquille, que tampoc va encertar des de la mitjana distància. Faltaven nou segons i el partit seguia igualat, fins que Ahonen va acabar amb les esperances amb un triple (61-64). Quedaven 2:44 segon i Stutz va tenir l’última possessió, però el triple no va entrar i es va acabar certificant una derrota de les que fan mal, però que no desmereix el gran treball d’un equip que ha tornat a enganxar el Barris Nord.