SEGRE

MOTOR RAL·LI DAKAR

Insten el Dakar a denunciar el règim de l'Aràbia Saudita

Per no respectar els drets humans

Els lleidatans Enric Martí i Jordi Esteve, al costat d’un dels vehicles a què donaran assistència.

Els lleidatans Enric Martí i Jordi Esteve, al costat d’un dels vehicles a què donaran assistència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONG Human Rights Watch i altres organitzacions humanitàries han demanat als organitzadors del ral·li Dakar, Amaury Sport Organisation, i als participants que denunciïn la persecució d’activistes i militants prodrets humans a l’Aràbia Saudita aprofitant la carrera que comença demà en aquest país.

L’associació, acompanyada de Reporters Sense Fronteres, Mena Rights Watch, Transparència Internacional Alemanya o el Centre Europeu per la Democràcia i els Drets Humans, entre d’altres, ha enviat una carta a Jean-Étienne Amaury, president de l’empresa, demanant-li que s’impliqui en l’assumpte. Les associacions demanen a més a Amaury que adopti els principis de l’ONU i l’OCDE sobre empreses i drets humans. Entre les detingudes destaquen Louhain al-Hathloul, Samar Badawi, Nassima al-Sadh i Nouf Abdulaziz, defensores del dret de les dones a conduir i de la fi del sistema de tutela masculina. Alguns dels detinguts afirmen haver estat torturats amb fuets, amenaces sexuals, maltractaments i descàrregues elèctriques.

Marc Márquez envia ànims a Isidre Esteve de cara a la carrera El vuit vegades campió del món de motociclisme, sis de les quals en MotoGP, Marc Márquez, va voler enviar un missatge d’ànim al seu paisà lleidatà Isidre Esteve abans d’afrontar un nou Dakar a partir de demà. “Ho has superat tot, l’impossible diria, i segur que aquest Dakar el tornaràs a acabar, que és un dels teus reptes. Molts ànims.”

tracking