SEGRE

MOTOR COMPETICIÓ

El Dakar obre avui nova etapa

El mític ral·li comença a l’Aràbia Saudita, país que acollirà la prova durant els pròxims cinc anys || Fernando Alonso, bicampió del món de Fórmula 1, és una de les atraccions

Txema Villalobos, copilot d’Isidre Esteve, durant la presentació del cotxe del lleidatà.

Txema Villalobos, copilot d’Isidre Esteve, durant la presentació del cotxe del lleidatà.REPSOL TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quaranta-tresena edició del Ral·li Dakar arrancarà avui a la localitat costanera de Jiddah, la segona ciutat més important de l’Aràbia Saudita, i conclourà el dia divendres 17 a Qiddiya, una localitat que va començar a construir-se l’any 2018.

Després de molts anys a l’Àfrica i una dècada a Sud-amèrica, el Dakar aterra al país àrab, que ha firmat un acord per organitzar les pròximes cinc edicions.

El qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota), en la categoria de cotxes, i l’australià Tony Price (KTM), a la de motos, defensaran els títols respectius davant d’una competència tan nodrida com sempre i plena d’altres campions del Dakar. És el cas de Carlos Sainz (Mini), doble vencedor en cotxes (2010 i 2018), i de Nani Roma (Borgward), que el va guanyar sobre dos rodes (2004) i sobre quatre (2014). El madrileny no va poder lluitar l’últim Dakar a causa de les avaries, Roma per la seua banda va finalitzar segon darrere d’Al-Attiyah.

Aquesta nova edició presenta diversos al·licients, com el mateix debut de la prova a l’Aràbia Saudita o la participació en cotxes de Fernando Alonso (Toyota), bicampió del món de Fórmula 1 que s’estrena en el raid més dur del món i que tindrà com a copilot Marc Coma, tetracampió en motos. Aquesta nova edició del Dakar consta d’un recorregut de 7.855 quilòmetres, dels quals una mica més de 5.000 són cronometrats i hi prenen part 342 vehicles, dels quals 144 són motos, 83 cotxes, 46 camions, 46 buguis lleugers i 23 quads.

Els 571 participants representen seixanta països, amb França com el que compta amb una participació més nombrosa. Als 571 participants, s’hi sumen unes 2.500 persones més, entre mecànics, tècnics, periodistes, metges i personal de servei que viuen al campament mòbil del Dakar i que es traslladen cada dia en avions militars o per carretera, des del punt de sortida fins al de meta. En aquest campament es reparteixen cada dia una mitjana de 7.000 racions de menjar, xifra que suposa un total de 91.000 racions al llarg de tota la competició. La cuina es manté oberta les vint-i-quatre hores.

La primera etapa discorre avui entre Jiddah i Al-Wajh amb 433 quilòmetres d’enllaç i 319 d’Especial.

Txema Villalobos, copilot d’Isidre Esteve, durant la presentació del cotxe del lleidatà.

Txema Villalobos, copilot d’Isidre Esteve, durant la presentació del cotxe del lleidatà.REPSOL TEAM

tracking