BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Massa facilitats

El Cadí la Seu cau derrotat a Vitòria davant d’un bon Araski, víctima dels seus propis errors i la permissivitat en el rebot ofensiu || Les urgellenques van anar a remolc durant tot el partit

Tinara Moore, a la foto llançant a cistella, va ser la jugadora més destacada del Cadí.ÁREA 11

El Cadí la Seu va iniciar el nou any amb una derrota a la pista de l’Araski (64-59), rival directe a la classificació, que va ser millor que les urgellenques durant el desenvolupament del partit, malgrat que les jugadores de Bernat Canut es van atansar al marcador en diverses fases del mateix. L’equip de la capital de l’Alt Urgell va fer massa concessions, sobretot en el rebot ofensiu, i va facilitar així el triomf de les alabeses, que van ser justes vencedores.

Abans de centrar-se en el matx de tornada de l’EuroCup en terres belgues davant del Hema, el Cadí afrontava una complicada visita a la pista de l’Araski. Des del salt inicial, l’equip local es va situar amb avantatge al marcador amb un 5-0 que de seguida es va convertir en un 14-2 amb què aconseguien una renda màxima de 12 punts. El Cadí va reaccionar abans d’acabar el primer quart, que va acabar amb un 18-13 a l’electrònic.

De nou, la sortida de l’Araski al segon quart va ser fulgurant al col·locar-se amb 24-13 després d’un parcial de 6-0. Però les urgellenques, que van fer la molla durant tot el partit atansant-se i allunyant-se del seu rival al marcador, van tornar a l’Araski un parcial de 7-17 per situar-se només un punt per sota (31-30) a 1.50 per al descans. Amb 33-32 els equips s’enfilaven camí dels vestidors.

L’equip de Bernat Canut encara faria un petit pas endavant més i empataria 37-37 a 7.26 per al final del tercer quart. Però l’Araski ja no deixaria de manar en el lluminós fins al final de l’encontre. Amb 50-44 es va arribar a l’últim quart.

Dos tirs lliures de Tinara Moore, la millor del Cadí amb 17 punts i 8 rebots per a un 21 de valoració, col·locarien el 52-49 al marcador, l’últim cop que s’atansaria més l’equip lleidatà al rival. Només Tinara i Geo Bahí van mantenir el tipus en els minuts finals en què l’Araski va arribar a dominar per 9 punts (58-49) per acabar vencent per 64-59 després d’un 2+1 de Tinara Moore.

Després del partit, Bernat Canut lamentava que “hem venut massa barata la derrota. El factor clau ha estat la permissivitat que hem tingut en el rebot ofensiu. Ens han ficat en un dels quarts a nou punts gràcies a rebots ofensius”.

El tècnic urgellenc va dir que la derrota no ha d’afectar de cara al partit de dijous que ve a Bèlgica. “Espero que no ens afecti. El que hem de fer és corregir els errors i millorar el que hem fet malament avui. Girar full de la derrota contra l’Araski no vol dir que no hagi existit. Ha de convidar-nos a la reflexió”, va concloure.