SEGRE

Llicència per somiar

L’AEM, que s’ha estrenat a l’avantsala de l’elit en una categoria creada recentment, acaba la primera volta a només tres punts de l’ascens

Les jugadores de l'AE M celebren la victòria contra l'Oviedo, en l'últim partit que van jugar el 2019 i amb el qual tancaven la primera volta.

Les jugadores de l'AE M celebren la victòria contra l'Oviedo, en l'últim partit que van jugar el 2019 i amb el qual tancaven la primera volta.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la permanència gairebé sentenciada, setenes i a només tres punts de l’ascens a la Lliga Iberdrola. Aquest és el balanç d’una primera volta de somni de l’AEM, que ha passat d’optar a la permanència a guanyar-se a pols el seu dret a somiar. “Inesperat” és la paraula amb què qualifica l’entrenador, Roger Lamesa, aquest primer tram de Lliga. Meri Solà, una de les capitanes, assegura que “els resultats han superat les expectatives”, i afegeix que, sobretot, l’han sorprès “resultats com la victòria davant de l’Osasuna o el fet de no haver perdut a casa”.

Efectivament, una de les claus d’aquesta espectacular primera volta han estat els números al Recasens. A casa, l’AEM ha estat una piconadora i continua invicte després de mitja Lliga. De fet, amb 22 de 24 punts possibles no només és el millor local del seu grup sinó que no n’hi ha cap altre, ni al grup Sud ni a Primera, que acumuli més punts al seu estadi. En aquest sentit, Lamesa afirma que “l’equip s’ha trobat molt a gust a casa amb el sistema. Per moments sembla que juguem amb dos jugadores més que el rival”, afegeix el tècnic.

Encara que va començar la Lliga amb mal peu davant del Barcelona B (3-1), l’AEM es va recompondre i va agafar ales al guanyar a casa el Saragossa (1-0) i l’Athletic B (2-0), dos dels equips més potents. Això, juntament amb la victòria a Mareo contra l’Sporting (0-2) a la tercera sortida del curs va aixecar les blaves a la part alta, d’on ja no s’han mogut. Fins a l’equador d’aquest primer tram, l’AEM ho va guanyar tot tret de dos derrotes en les visites a l’Eibar (2-1) i el Pozuelo (1-0). En la jornada 8, a més, va donar la campanada al golejar (3- 0) el líder invicte del moment, Osasuna. A partir d’allà, a més, l’AEM va afegir una dosi d’èpica a la seua trajectòria fins al punt d’encadenar quatre remuntades èpiques a casa en el temps afegit –contra el Madrid B (2-1), el Racing de Santander (3-2) i l’Oviedo (2-1) amb victòria, i davant l’Atlètic B (2-2), en l’únic partit al Recasens que l’AEM no ha guanyat. “Això és el reflex de la il·lusió que té l’equip de lluitar fins a l’últim moment”, assegura Vanesa Núñez Pixu, capitana i segona màxima golejadora de l’equip (6 gols) darrere de Natàlia (8 gols). Des de la porteria, Noèlia Garcia coincideix amb la seua companya: “Al final dels partits arribem bé físicament i amb bona mentalitat, i és quan es veu el vestidor que tenim.”

L’única llacuna en els números de l’AEM en aquesta primera volta són els resultats lluny del Recasens, on només ha sumat una victòria i un empat en set partits. Precisament, millorar en aquest aspecte és el principal propòsit que té el vestidor de cara al 2020.

L’AEM rebrà diumenge el Barça B (12.00). Després visitarà el Saragossa i l’Athletic B i, entremig, rebrà l’Eibar. “El que passi en aquestes quatre jornades marcarà el que pot passar en les últimes deu i arribar allà vives ens ha d’esperonar. És evident que el treball està fet, però ara hem de ser ambicioses i no ens pot quedar res per competir”, assegura el tècnic. “Ara tenim l’ascens a l’abast i per què no intentar-ho? Somiar és molt bonic”, afegeix Pixu.

Maria Subies deixa l’equip per jugar i estudiar als Estats Units Maria Subies és l’única baixa que tindrà l’AEM en el mercat d’hivern. La portera de Benavent, que es va lesionar de gravetat en el seu primer partit aquesta temporada al camp de l’Sporting de Gijón, marxa a la Georgia State University, als Estats Units, per cursar estudis de gestió esportiva. El club no té previst en principi fitxar ningú per cobrir la seua baixa i compta per a la porteria amb Laura Martí, del filial, que ja va debutar davant del Madrid B, a més de Noèlia Garcia, que ha estat titular en totes aquestes jornades en què Subies ha estat baixa. Per a la resta de posicions el club també ha descartat fitxar, a excepció que es produeixi alguna lesió de llarga durada, la qual cosa el podria portar a replantejar- se la situació. El tècnic, Roger Lamesa, considera que hi ha prou plantilla per afrontar la segona volta de la competició. Maria Subies, a banda d’estudiar als Estats Units, s’incorporarà a l’equip de futbol de la Universitat d’Atlanta, que participa a la Primera divisió estatal. Subies va ser la portera de l’històric ascens a Segona.

tracking