SEGRE

MOTOR DAKAR

Una penalització sorpresa allunya Esteve del 'top-20'

Isidre Esteve havia completat la seua millor etapa en aquest Dakar abans de la penalització.

Isidre Esteve havia completat la seua millor etapa en aquest Dakar abans de la penalització.RALLYZONE/FOTOP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve va viure ahir la cara i la creu amb poques hores de diferència. Després de completar la seua millor etapa en aquest Dakar acabant vinti-quatrè i escalar fins a la vint-i-dosena plaça de la general de cotxes com el tercer millor espanyol darrere de Carlos Sainz i Fernando Alonso, el pilot d’Oliana va veure, per sorpresa, com apareixia a la classificació oficial una penalització de 40 minuts que el feia baixar deu posicions de cop, situant-se el 32, a poc més de 4 hores de Carlos Sainz, que es manté una jornada més líder.

Esteve, al conèixer la sanció, es va mostrar sorprès i va dir desconèixer-ne el motiu, encara que no va descartar presentar la pertinent reclamació. Malgrat tot, el lleidatà havia acabat l’etapa molt satisfet, sobretot perquè “dimarts vam detectar un petit problema tècnic al cotxe i l’equip va fer un gran treball durant la nit per solucionar-lo al campament. Avui –ahir– s’ha notat molt la diferència, hem fet un pas endavant per augmentar la velocitat i viure la nostra millor etapa”, va dir.

El triomfador ahir en cotxes va ser el francès Stéphane Peterhansel, anomenat Monsieur Dakar per les seues 13 victòries a la classificació general del ral·li, que va aconseguir el seu primer triomf parcial en aquesta edició. El gal va parar el cronòmetre en 4:04:34 i va avantatjar 2:26 Nasser Al-Attiyah (Toyota), que malgrat no aconseguir la victòria sí que va poder celebrar que és molt més a prop del liderat gràcies a la petita davallada de Sainz a la recta final de l’etapa. El madrileny té ara 3.03 minuts de renda.

En motos, Jaume Betriu també va completar la millor etapa en el seu debut al Dakar. El de Coll de Nargó va acabar setzè, a 10.43 del xilè Nacho Cornejo (Honda), que es va emportar la victòria després de la desqualificació del britànic Sam Sunderland (KTM). Betriu ocupa la vint-i-tresena plaça de la general, a 1 hores i 47 minuts del nord-americà Ricky Brabec, que segueix líder.

Pel que fa a la categoria de camions, els lleidatans Jordi Esteve (pilot) i Enric Martí (copilot) van quedar ahir fora de competició, tot i que continuen com a assistència.

tracking