SEGRE

DEPORTES

El Cadí la Seu guanya a Bèlgica i jugarà els setzens de final del 'play-off' davant del Landes francès

El Cadí la Seu guanya també a Bèlgica i jugarà els setzens de final del ‘play-off’ davant del Landes francès || Wiese, amb 20 punts, lidera un equip que sempre va manar

Yoyo Nogic intenta frenar una penetració de Lut de Meyer.

Yoyo Nogic intenta frenar una penetració de Lut de Meyer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu continua fent història al certificar ahir la classificació per a la segona ronda del play-off de la Eurocup, just en la temporada del seu bateig internacional. Les de Bernat Canut, que portaven una renda de 13 punts del partit d’anada disputat al Palau d’Esports (59-46), també van guanyar ahir el Basket Hema SKW a Bèlgica (63-72), en un gran partit de tot l’equip liderat per Sydney Wiese (20 punts i 23 de valoració). Les lleidatanes van controlar el matx de principi a fi, arribant a dominar per 21 punts a l’inici de l’últim període, i ara es mesuraran en els setzens de final del play-off al Landes francès, el campió del seu grup a la lligueta prèvia.

El Cadí va sortir d’inici amb el guió ben après i amb una consigna clara: anar a buscar el partit, com va demanar la vigília el seu entrenador. Des del salt inicial ja es va veure un equip compacte, fort darrere, dificultant molt les tasques ofensives de les belgues, i amb les idees clares en atac, especialment Sydney Wiese. La nord-americana, que a poc a poc va assumint els galons de líder, va firmar cinc dels vuit primers punts del seu equip, amb triple inclòs (4-8).

Però les belgues van reaccionar i en dos ocasions van arribar a manar en el marcador per la mínima (11-10 i 13-12). Van ser les dos úniques vegades que van estar davant, ja que el Cadí, amb una altra cistella de Wiese i un triple de Georgina Bahí, va recuperar els quatre punts de renda (13-17) i va obligar el tècnic local a parar per primera vegada el xoc.

Les seues instruccions, no obstant, tampoc van provocar l’efecte desitjat i l’avantatge lleidatà es va mantenir al final d’un primer període (15-19) en què les belgues van firmar un nefast 1 de 8 en triples, una de les seues armes.

El Cadí va tornar al partit més incisiu encara i Etxarri va elevar la renda a sis punts (15-21) tot just arrancar el segon quart. Després d’una sequera de dos minuts en els dos bàndols, el Hema va semblar reaccionar, però un triple de Wiese i cinc punts seguits de la del planter Palma, que va gaudir de molts minuts, van situar l’avantatge en els set punts, que van ser nou al descans (28-37) amb una cistella darrera d’Etxarri. Les lleidatanes estaven dominant del tot en totes les facetes del joc un rival que seguia llastat en el llançament triple (1 de 12 fins a aquell moment).

A la represa, el quadre urgellenc, lluny de relaxar-se, va augmentar encara més les seues prestacions i va acabar liquidant el partit per la via ràpida. Un parcial de sortida de 0-11 en els primers cinc minuts, amb set punts gairebé seguits de Wiese, van acabar amb la resistència d’un Hema que llavors ja perdia per 20 punts (28-48) en el matx i 33 a l’eliminatòria.

Amb el pas ja més que liquidat, el Cadí es va dedicar a controlar l’empenta de les joves belgues, que van acabar el tercer quart amb 20 punts a baix després d’un últim triple de Nogic (39-59).

L’últim assalt va ser l’únic que va caure del costat local (24-13), en bona mesura perquè les lleidatanes, ja veient-se classificades, van apujar una mica el peu de l’accelerador a partir del moment en què van assolir el màxim avantatge en tot el duel, 21 punts (41-62), coincidint amb una altra cistella de tres de la sèrbia, molt inspirada ahir.

Ara ja l’espera el Landes, que estava exempt d’aquesta primera ronda i que va guanyar els dos partits de la lligueta, encara que es trobarà amb un Cadí que vol continuar fent història a Europa.

Yoyo Nogic intenta frenar una penetració de Lut de Meyer.

Yoyo Nogic intenta frenar una penetració de Lut de Meyer.EFE

tracking