SEGRE

MOTOR DAKAR 2020

Betriu aconsegueix entrar al Top-20 i Esteve es despenja

El de Coll de Nargó ja és el 19 de la general i el d’Oliana cau al lloc 36

Carlos Sainz va aconseguir ahir la victòria d’etapa i va ratificar el liderat en cotxes.

Carlos Sainz va aconseguir ahir la victòria d’etapa i va ratificar el liderat en cotxes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cara i creu per als dos lleidatans que queden al Dakar. Mentre que Jaume Betriu continua escalant posicions i ahir va entrar per primera vegada al Top-20 de motos, Isidre Esteve va patir un calvari per arribar a la meta, després d’una etapa plena d’accidents i avaries que gairebé l’obliguen a abandonar.

Al pilot de Coll de Nargó, que afronta la seua primera aventura dakariana, li està anant a les mil meravelles la seua tàctica i ahir, sense arriscar gaire, va firmar la catorzena posició, a 15 minuts i 21 segons de l’australià Toby Price, amb el qual va ascendir unes altres quatre posicions per situar-se dinovè, a dos hores del líder, el nord-americà Ricky Brabec.

“Estic molt content de com està anant tot. Estic aprenent, intentant no cometre gaires errors de navegació, encara que hi ha ocasions en què em perdo, però de moment el pla és aquest, anar dia a dia, amb un bon ritme però sense forçar molt perquè tampoc tinc prou experiència per fer-ho, i si he d’afluixar, afluixaré”, va assenyalar ahir Betriu a SEGRE.

Esteve va ser ahir la creu. Després que una penalització de 40 minuts rebuda dimecres per un waypoint que, desafortunadament, no va quedar registrat en el seu GPS, ahir el pilot d’Oliana va estar a prop de l’adéu. Primer va salvar bolcar in extremis i, després de reincorporar-se a la carrera, va tenir un problema amb la corretja de l’alternador.

Per sort, Cristina Gutiérrez i Pablo Huete els van donar la peça per seguir en carrera. “Ens han fet un favor increïble, perquè sense la seua ajuda no hauríem pogut arribar al final. Els estic molt agraït, tant a ells com als holandesos de l’equip Bastion. Són dos exemples de l’autèntic esperit dakarià”, va destacar el lleidatà, que ahir va perdre més de dos hores i ara ocupa el lloc 36 de la general. La victòria parcial va ser per a Carlos Sainz, que va treure gairebé tres minuts a Nasser al-Attiyah (Toyota) i sis al francès Stéphane Peterhansel.

tracking