ELS DETALLS

El VAR tomba el Barça

El videoarbitratge anul·la dos gols a l’equip, que poc després n’encaixa dos de gairebé seguits de l’Atlètic || Liderats per un gran Messi, els barcelonistes van remuntar però es van deixar sorprendre al final

Messi, que va tornar a fer un gran partit, intenta anar-se’n del marcatge dels blanc-i-vermells Saúl i Thomas.EUROPA PRESS

L’Atlètic es jugarà el títol de la Supercopa aquest diumenge davant del Reial Madrid (19.00) al superar ahir a la nit el FC Barcelona en una segona semifinal trepidant, amb dos remuntades en el marcador i molta intervenció d’un VAR que va anul·lar dos gols a un Barça que va dominar i va jugar millor excepte a l’inici i al final del matx.

No hi haurà clàssic a la final d’aquesta nova Supercopa d’Espanya que es juga a Jiddah (Aràbia Saudita) i sí un derbi madrileny gràcies a l’empenta final d’un Atlètic de Madrid que va aprofitar les seues ocasions, que van ser menys que les que va tenir un Barça que va remuntar el gol inicial dels matalassers però que va ser sentenciat en deu fatídics minuts darrers. Una final que es va escapar a l’equip barcelonista a la gespa i en el VAR, que va anul·lar dos gols, un a Messi i un altre a Gerard Piqué, per mà i fora de joc, respectivament.

Leo Messi, que va estar molt endollat en tot el partit i motivat a la recerca d’arribar a la final, es va quedar atònit quan va veure l’Atlètic empatar en el minut 81, per via de Morata des del punt de penal, i de veure després Correa superar per alt Neto en un mà a mà propiciat per una passada de Morata. Neto la va tocar però la pilota va entrar malgrat l’esforç de Sergi Roberto per intentar arribar a refusar-la.

Va ser millor el Barça, que va fer una gran primera part excepte els primers cinc minuts. Va dominar la pilota, la va moure ràpid i va utilitzar les bandes, tancant enrere un Atlètic que va sobreviure gràcies a un gran Jan Oblak. El porter eslovè va ser el millor dels del Cholo Simeone, que va tenir sort d’arribar amb 0-0 al descans.

La segona part va ser una autèntica bogeria en contraposició amb el que es va veure en els primers 45 minuts. El Barça va continuar dominant però, amb 18 segons de joc després de la represa, l’acabat d’entrar Koke va avançar l’Atlètic de Madrid en una contra. Aquesta va ser la gran arma d’un Atlètic que va empatar de nou, després de veure’s remuntat, amb aquest penal comès per Neto en un un contra un davant de Vitolo i amb una altra contra letal culminada per Correa. El Barça no va poder ja tornar a igualar. De fet, Neto va evitar el que hauria estat el 2-4 i, malgrat l’entrada d’Ansu Fati al terreny de joc a l’últim sospir, el Barça ja no va tenir cames ni alè per tornar a igualar el marcador i forçar la pròrroga.

Jan Oblak va ser un mur que va evitar diversos gols del Barça i va ajudar els seus a avançar a la final. El porter va evitar amb les cames i amb els braços xuts de molt perill de Leo Messi, dos vaselines d’Antoine Griezmann i diversos intents de Luis Suárez. Va ser, sens dubte, el millor dels seus.

Poc o res va poder fer en el gol de Messi que suposava l’1-1. L’argentí va connectar un potent tret amb la cama dreta, la menys bona, al qual no va arribar Oblak malgrat volar. Poc després va rebutjar una vaselina del seu excompany Griezmann, va respirar al veure que el VAR anul·lava un golàs de Messi per tocar la pilota amb el bíceps, fregant l’espatlla, i després va fer una gran parada en primera instància a cop de cap de Luis Suárez, a centrada de Jordi Alba, si bé el rebuig va acabar en el gol de Griezmann. Aquest 2-1 semblava que sentenciava, però el Barça va veure com Oblak evitava el tercer, en ocasió de Suárez, i com el VAR anul·lava un gol a Piqué per un fora de joc mil·limètric previ d’Arturo Vidal.