SEGRE

MOTOR DAKAR 2020

Betriu ja és catorzè

El lleidatà escala cinc posicions més en una etapa en què Barreda voreja la victòria en motos || Sainz arriba a la jornada de descans més líder en cotxes

El pilot de Coll de Nargó, ahir durant la disputa de la sisena etapa, entre Hail i Riad.

El pilot de Coll de Nargó, ahir durant la disputa de la sisena etapa, entre Hail i Riad.DAKAR.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Jaume Betriu arriba a la jornada de descans del Dakar situat en una més que meritòria catorzena posició, després d’escalar ahir cinc posicions més. El pilot de Coll de Nargó està sorprenent al seu primer Dakar per la seua fiabilitat i a la sisena etapa va firmar el setzè lloc, per ser així el tercer millor espanyol al darrere de Laia Sainz, que va entrar al lloc 14 i ja està al Top 20, i de Joan Barreda, que va vorejar la victòria en motos.

El castellonenc es va quedar a tan sols 1:34 minuts del nord-americà Ricky Brabec, que a més d’aconseguir la seua segona victòria d’etapa va veure escalabrar-se els seus principals rivals, especialment Kevin Benavides. L’argentí, que marxava tercer a la general, va trencar el motor de l’Honda a pocs quilòmetres per a meta i totes les opcions en aquest Dakar van quedar arruïnades. Tampoc va ser una jornada senzilla per al segon fins ahir, Toby Price (KTM). L’australià, doble guanyador del Dakar, també va patir un problema mecànic i va perdre més de 16 minuts en meta. Tot això va aclarir encara més el panorama de Brabec, que comanda la classificació amb més de 20 minuts de renda sobre el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) i 25 sobre el mateix Price. Per la seua part, Barreda va ascendir fins al cinquè lloc de la general, encara que perd més de 32 minuts amb el nord-americà.

A les quatre rodes, el francès Stéphane Peterhansel (Mini) es va emportar el triomf i Carlos Sainz (Mini) va consolidar el liderat. El madrileny, ahir segon a 1:33 del gal, va poder ampliar la diferència al capdavant de la classificació respecte al cap de files de Toyota, el qatarià Nasser al-Attiyah, que va cedir més d’un minut i mig respecte de Sainz, que l’avantatja en gairebé vuit minuts.

Per la seua part, Fernando Alonso (Toyota) va agrair que la carrera transcorregués sobre dunes i va completar una altra sòlida actuació sense patir aquesta vegada cap contratemps mecànic. Va ser sisè i ja és setzè a la general, mentre que Isidre Esteve també va escalar posicions, en concret tres, a l’arribar a meta al lloc 33, el mateix que ocupa a la general.

tracking