SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030LES CLAUS

El COI confirma que Pirineus Barcelona opta als Jocs

Ara per ara té dos rivals en les seues aspiracions, Sapporo i Salt Lake City

Foto d’arxiu de la visita al Pirineu del consultor del COI.

Foto d’arxiu de la visita al Pirineu del consultor del COI.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La catalana Pirineus-Barcelona, la japonesa Sapporo i la nord-americana Salt Lake City són les tres candidatures que han mostrat interès per organitzar els Jocs Olímpics d’hivern dels anys 2030, 2034 o 2038, va informar ahir el Comitè Olímpic Internacional (COI). Les tres tenen experiència com a organitzadores de Jocs: Sapporo va acollir els del 1972 i Salt Lake City els del 2002, tots dos d’hivern, i Barcelona els del 1992, en aquest cas d’estiu.

La comissió del COI que estudia les opcions de les futures seus organitzadores ha obert un diàleg amb els tres projectes per assessorar-los en el seu camí cap a uns possibles Jocs al seu territori. La porta està encara oberta a altres candidatures i no s’ha fixat cap termini en el procés d’adjudicació de les seus, segons les noves normes del COI, més flexibles en la designació, però diverses fonts apunten que es coneixerà la del 2030 abans del 2023.

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, va dir que “el president de la Comissió per a Futures Ciutats Amfitriones dels Jocs Olímpics d’Hivern, Octavian Morariu, va informar el COI del camí recorregut, fent menció a l’elecció del nou president del Govern, Pedro Sánchez, i esperant la decisió final de l’esmentada candidatura”.

La notícia va ser acollida amb alegria i esperança al Pirineu lleidatà. Així, el síndic d’Aran, Paco Boya, va ressaltar que “estem davant d’una oportunitat única que no hem de deixar escapar. El fet que el Pirineu mai hagi acollit uns Jocs ha de ser un punt a favor. Ja tenim govern i ara cal unir totes les voluntats polítiques perquè el projecte tiri endavant”. Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Talarn, va subratllar que “s’obren unes bones expectatives per al territori”.

tracking