Inofensius

El Força Lleida no és capaç de competir i cau a Ourense, tot i que surt del descens gràcies al millor ‘average’ || Els gallecs van collar els d’Aranzana a la segona meitat

Gustavo Aranzana es va esgargamellar des de la banda.

Gustavo Aranzana es va esgargamellar des de la banda.ÓSCAR PINAL/LA REGIÓN

La bona imatge que va deixar l’ICG Lleida a Palma i davant del Breogán no va tenir continuïtat ahir en la derrota contra l’Ourense (64-49), en un partit en el qual els de Gustavo Aranzana van anar de més a menys. L’equip va perdre força a mesura que passaven els minuts i va acabar encaixant una nova derrota, la dotzena de la temporada, malgrat que tanca la primera volta fora del descens gràcies al seu millor average general respecte a l’Oviedo.

Horrorosa posada en escena dels lleidatans, que van encaixar un 8-0 de sortida i Aranzana no va tenir més remei que sol·licitar el primer temps mort quan amb prou feines se superaven els tres minuts. Crida a tornar a l’ordre i dos triples consecutius de Chapela i Santa Ana. L’ICG Lleida es trobava còmode a la línia exterior. Feliu i Stutz també van encertar en el seu primer intent i la igualada va tornar al marcador (12-12). Tanmateix, l’Ourense va demostrar que també sabia jugar a això i Pluta es va estrenar amb el primer triple local. El primer recanvi per als lleidatans va ser Sans, que va entrar per Santa Ana per defensar millor el polonès, mentre Stutz va mantenir el seu equip enganxat als gallecs. Seua va ser l’última cistella del primer quart, que va acabar amb un ajustat 20-19.

L’Ourense va assecar del tot el Força Lleida, que només va anotar 18 punts durant la segona meitat

Una antiesportiva de Serrano va donar el primer avantatge a l’ICG Lleida, en un segon quart d’intercanvi de cops. No hi havia un clar dominador i els jugadors d’Aranzana es van mantenir davant fins al 26-27 de Chapela. L’encert de Wood des de la línia exterior va fer que els gallecs prenguessin aire, amb un parcial de 5-0, amb un rival al qual costava horrors crear espais a la pintura. Amb el 33-29 va entrar Diene, ja que tant Mbaye com Shaquille ja portaven dos faltes. Chapela, el millor de la primera meitat amb Stutz (12 punts), va retallar diferències, però Wood va establir el 36-31 amb què es va assolir el temps de descans. L’actuació arbitral no agradava gens al públic local, un dels més crítics de la categoria, que va acomiadar el trio amb una sonora xiulada, encara que no estaven influint en res.

Chapela i Santa Ana van atansar de nou els seus en l’inici de la segona meitat, però la tercera de Shaquille i un triple de Van Wijk van començar a aplanar el camí dels gallecs. Després d’un nou llançament exterior de Pluta, l’Ourense va assolir la diferència de 8 punts de l’inici del matx (44-36), a pesar que Stutz va respondre amb la seua qualitat i amb dos triples que van silenciar per un moment el Paco Paz. Però després d’un altre triple de Van Wijk i una cistella sense oposició de Figueras, Gustavo Aranzana no va tenir més remei que demanar temps. Faltaven 2:28 per al final del tercer quart i el marcador era de 51-42. El partit estava en perill. Errors i més errors, per les dos parts, que van desembocar que el marcador ja no es mogués i l’ICG Lleida afrontés els últims deu minuts amb un desavantatge de 9 punts. Molt complicat, però no impossible.

Dos badades en defensa van costar els primers punts a un ICG Lleida que es va veure amb un desavantatge de 13 punts. Aranzana es desesperava a la banda i els seus van reaccionar gràcies a Sierra i Mbaye. Però a Shaquille se li van creuar els cables amb la quarta personal, li van assenyalar tècnica i va tornar el desgavell. Cinc punts consecutius de Wood per al 59-46 i nou temps mort d’Aranzana a falta de 5:40. Encara més difícil, per no dir impossible. Només dos minuts més tard el tècnic va haver d’esgotar les seues pauses, ja que no hi havia manera d’ordenar els seus jugadors, en atac i en defensa, i ja estaven perdent de 15 punts a falta de 3:14 per al final. Aranzana fins i tot va donar entrada a Lafuente, inèdit fins llavors. El temps va anar corrent i de la lluita per la victòria es va passar al treball per no acabar amb un mal average de cara al partit de la segona volta. Wood va certificar la victòria dels gallecs i una nova derrota de l’ICG Lleida, que tanca la primera volta amb només cinc victòries però fora del descens, una simple anècdota.