BÀSQUET LEB PLATA

El Pardinyes no falla

Supera el cuer Benicarló, un rival directe, i se situa a una victòria de la permanència || Els de Gerard Encuentra van consolidar la victòria amb un gran encert en els triples, amb tretze cistelles

Davis, a l’esquerra, va acabar sent el màxim anotador del partit amb 21 punts. A la dreta, Gasque intenta llançar davant d’un rival.POL PUERTAS

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes no podia fallar ahir davant del cuer Benicarló i no ho va fer (74-67), encara que va patir fins al final per assegurar la setena victòria de la temporada que el deixa a només una de la zona de permanència que marca el Barça B, que ahir va cedir a casa contra el Múrcia. La d’ahir va ser una jornada del tot propícia per als de Gerard Encuentra, que van veure com perdien també la resta de rivals directes: Villarrobledo, Albacete, La Roda i Gran Canària, el qual visitaran la jornada vinent.

El Pardinyes, amb la baixa dels seus interiors Dieng i Pol Domingo, va consolidar la seua victòria en el triple, confirmant per què és el que més llança i anota des de més enllà de la línia de 6.75. Ahir van ser 13 triples, tres més dels que té de mitjana. Ja en el primer quart, Davis, Duch i Gasque van exhibir els seus dots per mantenir l’equip en avantatge (16-12). En el segon quart hi va haver molts alts i baixos. L’Ilerdauto va arribar a tenir 7 punts de renda (25-18), que va cedir després d’encaixar un parcial de 0-9 (25-27) i que va tornar a recuperar amb un 11-4 posterior (39-31), encara que dos triples finals de Bassas van equilibrar el marcador al descans (39-37).

A la represa, més del mateix. El Pardinyes que se’n va de vuit (48-40) i el Benicarló que reacciona i amb un parcial de 4-10 torna a situar-se a dos (52-50). En l’últim assalt, després d’un inici igualat (57-56), un parcial de 14-3 dels lleidatans va situar la màxima renda fins als 11 punts (71-59), que ja va ser definitiva.

“Hem de donar molt de valor a un triomf contra un rival directe”

Gerard Encuentra, entrenador de l’Ilerdauto Pardinyes, es va mostrar molt content per la victòria i va remarcar que “hem de donari molt valor perquè ha estat contra un rival directe”. Va reconèixer que “no ha estat el nostre millor partit. Hi ha hagut molts alts i baixos, fruit de la càrrega de minuts i entrenaments, i crec que ens ha faltat una mica d’energia per desplegar el joc que volem. L’equip ho ha intentat en tot moment però no hem estat capaços de ser constants, que és una assignatura pendent que tenim”. I va afegir: “Durant tot el partit hem anat davant però no hem estat capaços de prémer l’accelerador per acabar de trencar el matx. És l’únic que ens ha faltat per acabar amb més bones sensacions.”