SEGRE

MOTOR DAKAR 2020

Isidre Esteve, fora del Dakar

Direcció de carrera no li permet seguir en cursa però fora de competició i completa el seu primer abandó en cotxes || Fernando Alonso voreja el triomf

Esteve torna a casa sense poder acabar el Dakar.

Esteve torna a casa sense poder acabar el Dakar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada en les seues cinc participacions amb cotxe, Isidre Esteve ha hagut d’acomiadar-se abans de temps del Dakar. Ahir, la direcció de carrera no el va admetre en la categoria Dakar Experience, creada en aquesta edició perquè els pilots que no finalitzen una etapa puguin continuar, encara que en una classificació paral·lela, una decisió que li impedirà prendre la sortida de l’etapa d’avui.

El d’Oliana no va poder completar la jornada de diumenge perquè el seu prototip BV6 es va quedar sense turbo cap al quilòmetre 150 i, a partir d’allà, va viure una autèntica odissea, al ser remolcat per un camió d’assistència durant vuit hores en què només van poder recórrer un centenar de quilòmetres. Just abans d’afrontar la zona final de dunes, ja de nit, l’organització els va aconsellar continuar per carretera fins al campament, on van arribar entrada la matinada.

L’equip d’Isidre Esteve havia aconseguit reparar l’avaria per tal de reenganxar-se avui i seguir dins de la categoria Dakar Experience. El Repsol Rally Team va fer tots els tràmits pertinents, però direcció de cursa va optar per no admetre’l a causa de la seua condició de pilot d’elit. “Ahir vam sortir de la pista perquè ens van aconsellar per l’Iritrack no passar les dunes de nit per un tema de seguretat. Els vam fer cas i vam arribar al campament per carretera, creient que havien pensat una solució i que podríem continuar competint. Així ho hem sol·licitat, però aquesta tarda ens han comunicat que el reglament no ens ho permetia. L’error va ser nostre per confiar en una possibilitat que mai ha existit”, resumia un resignat Esteve, que va afegir: “El nostre desig era completar les etapes que faltaven i arribar a la meta, per acumular el màxim de quilòmetres possibles de cara a pròximes edicions del Dakar.” Tot i la clatellada que ha suposat l’inesperat abandó, el pilot d’Oliana feia una lectura positiva del seu pas pel Dakar 2020 de l’Aràbia Saudita: “Hem demostrat que, si no tenim problemes ni cometem errors, som competitius, la qual cosa ens fa ser optimistes de cara al futur.”

En la jornada d’ahir, Fernando Alonso (Toyota) va estar a prop d’obtenir la primera victòria, encara que al final es va haver de conformar amb la segona posició, al darrere del francès Mathieu Serradori. El bicampió de Fórmula 1 va entrar quatre minuts al darrere de Serradori i el tretzè de la general. Carlos Sainz (Mini), per la seua part, va mantenir la primera plaça de la classificació malgrat acabar el dia a la quinzena posició.

Betriu: “Els que anem amb moto no tenim gaires ganes de córrer” Jaume Betriu, que ahir no va competir a l’anul·lar-se l’etapa de motos per la mort de Paulo Gonçalves, va reconèixer que “els que anem amb moto no tenim gaires ganes de córrer, però haurem d’acabar la cursa com sigui. Anirem amb més cura que mai”, va dir. El lleidatà va criticar que no s’anul·lés l’etapa de diumenge. “Tots vam passar pel lloc de l’accident i vam veure el que hi havia, i l’organització no va decidir anul·lar l’etapa i vam haver de córrer amb aquesta imatge al cap”, va explicar.

tracking