SEGRE

DEPORTES

Valverde se'n va i arriba Setién

El Barça fa fora el tècnic, assenyalat des de la desfeta de Liverpool i que ha guanyat dos Lligues, una Copa i una Supercopa d’Espanya || Escull com a relleu el càntabre, que firmarà fins al 2022

Ernesto Valverde, ahir, amb els jugadors del Barcelona en l’última sessió d’entrenament que va dirigir.

Ernesto Valverde, ahir, amb els jugadors del Barcelona en l’última sessió d’entrenament que va dirigir.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va destituir ahir Ernesto Valverde després de dos anys i gairebé vuit mesos al càrrec i amb quatre títols aconseguits (dos Lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya). El nou entrenador serà Quique Setién, que firmarà avui fins al 30 de juny del 2022, és a dir, el que queda de temporada i les pròximes dos. Setién (Santander, 27-9-1958) va ser entrenador del Betis la temporada passada i és un reconegut admirador de l’estil de Johan Cruyff. Firmarà avui el contracte i serà presentat a les 14.30 hores.

El club va anunciar la destitució passades les 23.00 h en un comunicat en el qual expressava “públicament el seu agraïment amb Ernesto Valverde per la professionalitat, el compromís, la dedicació i el tracte positiu i proper que sempre ha mostrat cap a tots els estaments que conformen la família blaugrana” i li desitjava “sort i èxits en el futur”.

La derrota a la semifinal de la Supercopa d’Espanya amb l’Atlètic de Madrid (3-2) ha estat el detonant definitiu per prendre la decisió, després que des del maig passat, arran de l’eliminació europea a les semifinals de la Lliga de Campions davant el Liverpool, Valverde ja estigués assenyalat. Malgrat que també va perdre la final de la Copa del Rei contra el València, Bartomeu va apostar per la seua continuïtat. El ja extècnic del FC Barcelona tenia contracte fins a finals d’aquesta temporada, encara que hi havia una clàusula per les dos parts per ampliar-lo fins al juny del 2021. La por de la directiva a una temporada en blanc després de l’eliminació a la Supercopa, el record de Roma i Liverpool i el que el club valora com a condescendència amb la plantilla van portar Bartomeu a decidir la seua destitució.

Ernesto Valverde va conèixer la decisió del club ahir mateix, després de l’entrenament que va realitzar a les 11.00 hores, l’últim com a tècnic blaugrana. A l’acabar la sessió a la Ciutat Esportiva, el president Josep Maria Bartomeu es va presentar a Sant Joan Despí i va mantenir una reunió amb ell durant una hora i mitja. De totes maneres, des del cap de setmana passat ja sabia que estava sentenciat, després de revelar-se una reunió a Qatar del CEO Òscar Grau i el director esportiu, Éric Abidal, amb Xavi Hernández, que va rebutjar l’oferta per incorporar-se immediatament. També els va dir no Ronald Koeman.

El Txingurri ha dirigit el conjunt blaugrana en 145 partits, amb 97 victòries, 32 empats i 17 derrotes. Bartomeu compareixerà avui, al costat d’Éric Abidal, per explicar la decisió que s’ha pres.

Després de la reunió a la Ciutat Esportiva, Valverde va agafar el cotxe i va sortir somrient davant dels mitjans. En aquell mateix instant, el Barcelona convocava el seu representant per liquidar el contracte, negociació que es va prolongar fins prop de les 23.00.

Bartomeu es va reunir posteriorment amb la junta directiva per formalitzar una destitució cantada i elegir com a substitut Setién, un entrenador que pot encaixar en la filosofia del Barça, ja que el de Santander mai ha amagat la seva proximitat a l’estil de joc blaugrana i a Cruyff. El contracte és de més durada del que s’esperava, ja que hi ha eleccions a la presidència de l’entitat el juny del 2021. El mandat de sis anys de Josep Maria Bartomeu venç aquest pròxim estiu i no pot presentar-se a la reelecció.

tracking