SEGRE

ATLETISME CARRERES DE MUNTANYA

La Cursa de l'Oli de les Borges assoleix els 700 inscrits a la 17 edició

Manté les dos distàncies de 5 i 10 quilòmetres

La prova, que es disputa aquest diumenge, es va presentar ahir a la Diputació.

La prova, que es disputa aquest diumenge, es va presentar ahir a la Diputació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, que s’emmarca dins dels actes de la 57 Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra les Garrigues, celebrarà aquest diumenge la dissetena edició superant un any més els set-cents participants. Sota l’organització del Club Atlètic Borges, la prova mantindrà les dos distàncies que tan bona acollida van tenir l’any passat, de 5 i 10 quilòmetres, les dos amb sortida i arribada a la plaça del Terrall i amb el mateix recorregut.

Els responsables de la Cursa de l’Oli, que des de fa uns set anys es mou entre els 700 i 800 participants de mitjana, no descarten ampliar puntualment el límit d’inscripció “coincidint amb alguna data clau, encara que per ara ens mantenim al voltant dels set-cents perquè per logística no podem incloure’n gaires més”, va apuntar Xavier Sahuquillo, responsable de l’organització.

El premi als dos guanyadors serà el seu pes en oli, però aquest cop a parts iguals per fomentar la igualtat

La novetat més important d’aquest any se centra en els premis, que seran més paritaris. D’aquesta manera, Sahuquillo va revelar que els dos guanyadors de la prova de deu quilòmetres rebran els mateixos litres d’oli, una cosa que no passava fins ara, ja que cada un rebia el corresponent al pes corporal. “Aquest any hem cregut que el més just era sumar el pes dels dos vencedors i dividir-lo per dos, de tal manera que els dos rebran el mateix pes”, va assenyalar.

Així mateix, l’organització també ha ampliat el nombre de premis que repartirà, amb més d’una seixantena, una tercera part superior que fins ara, ja que es premiarà els atletes per categories. L’organització, a banda de regalar una botella d’oli a cada corredor, oferirà el tradicional esmorzar amb pa torrat i botifarra al finalitzar la carrera.

tracking