MOTOR DAKAR 2020

Sainz salva el liderat

El madrileny va tenir un problema en una roda i segueix primer, però amb només 24 segons sobre Al-Attiyah || Quintanilla va dedicar el triomf a Gonçalves

El xilè Pablo Quintanilla va ser ahir el vencedor de l’etapa en motos.

El xilè Pablo Quintanilla va ser ahir el vencedor de l’etapa en motos.EFE

Només 24 segons van salvar ahir Carlos Sainz (Mini) de perdre el liderat del Dakar a falta de tres etapes per arribar a la meta final, mentre que Fernando Alonso (Toyota) va continuar amb la remuntada i va aconseguir ficar-se entre els deu primers de la general. Sainz va viure el pitjor dia en aquest Dakar. Havia tingut un ral·li pràcticament impol·lut sense contratemps seriosos fins ahir, quan en la novena etapa una roda nova, però aparentment defectuosa, es va fer miques després de 100 quilòmetres d’ús.

Per culpa d’aquest pneumàtic trencat, sumat a una petita badada a l’inici de l’etapa, Sainz va perdre pràcticament tota la renda que tenia guanyada respecte al qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota), que fa dos dies era de deu minuts i es va veure reduïda a la mínima expressió, només 24 segons. L’etapa, disputada entre Wadi al-Dawasir i Harad, al sud de l’Aràbia Saudita, se la va adjudicar el francès Stéphane Peterhansel (Mini).

El de Coll de Nargó va acabar l’etapa al lloc 14 i és el 15 en una general que continua liderant Brabec

Les motos van reprendre la competició després de l’etapa cancel·lada dilluns en senyal de dol per l’accident mortal que va patir el dia anterior el pilot portuguès Paulo Gonçalves, a qui el xilè Pablo Quintanilla, guanyador de la novena etapa, va dedicar el triomf.

Tanmateix, Quintanilla, que va segon a la classificació general, amb prou feines va poder retallar diferències sobre el nord-americà Ricky Brabec (Honda), que manté un còmode avantatge per guanyar el seu primer Dakar i així trencar una ratxa de divuit anys seguits de victòries de KTM.

El pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu va finalitzar l’etapa al lloc 14, i a la general ocupa el 15. Avui es disputa la desena i antepenúltima etapa, una llarga especial de 534 quilòmetres cronometrats entre Harad i Shubaytah.

Per la seua part, Isidre Esteve, fora de competició, va valorar que “aquest Dakar ha tornat als seus orígens” i que aquesta edició “m’ha sorprès gratament en tots els sentits”.