SEGRE

DEPORTES

Setién viu el seu millor somni

“Ahir estava passejant amb les vaques al meu poble i avui sóc al Barcelona entrenant”, va explicar el nou tècnic || Agraeix a Ernesto Valverde que li deixi l’equip líder i aposta pel bon joc

Quique Setién, ahir durant la presentació, amb Bartomeu i Abidal.

Quique Setién, ahir durant la presentació, amb Bartomeu i Abidal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou entrenador del Barcelona, Quique Setién, va admetre a la presentació com a nou tècnic del conjunt blaugrana que mai hauria somiat poder dirigir el club català, de l’estil del qual sempre ha estat un gran defensor. “Ni en els meus millors somnis hauria pogut imaginar ser aquí”, va dir després de firmar el contracte per ocupar la banqueta del Barça fins al 30 de juny del 2022.

Setién va destacar la “il·lusió” amb què afronta un projecte que va qualificar de “gran repte”, i va assegurar que “sóc una persona de conviccions, tinc les coses molt clares i és molt difícil treure’m del cap la meua manera de jugar. Aquest club no té cap altre camí que el de millorar-se a si mateix cada any i intentar aconseguir els màxims títols, a més de jugar bé. El millor camí cap a la victòria sempre és jugar bé i mantenir-ho en el temps”, va apuntar.

Va afirmar que té “una predisposició especial” per donar oportunitats als del planter

El càntabre estava radiant. “Ahir estava passejant amb les vaques al meu poble i avui sóc al Barça entrenant els millors del món”, va fer broma. Amb seixanta-un anys li ha arribat la gran oportunitat de la seua vida.

“Va ser una sorpresa quan em van avisar. Mai hauria pensat que el Barcelona es decidiria per mi. No tinc un currículum extens i tampoc tinc títols, però he demostrat que la seua filosofia m’encanta i que, amb mi, el Betis, el Las Palmas i el Lugo han jugat molt bé a futbol.”

Per a Setién, aquesta oferta irrefusable li dóna la possibilitat de dirigir “un equip enorme” i que, per això, no va tardar “ni cinc minuts” a decidir-se. “Era una cosa que queia pel seu propi pes”, va afegir.

Va agrair a Ernesto Valverde que li hagi deixat “un equip que va primer” i va explicar que arriba al Barcelona per “guanyar tot el que es pugui”, encara que “jugant bé” ja que, va insistir, la filosofia del futbol ofensiu que va inspirar Johan Cruyff és irrenunciable i està per sobre dels resultats. “Quan comencen els dubtes, sóc el primer a defensar el que faig i, si cal morir amb les idees, es mor.”

El tècnic va dir que no veu inamovible el característic 4-3-3 del Barça. “L’important és la filosofia, tenir clar al que juguem. Del dibuix possiblement valorem algun canvi, com passar al 4-4-2”, va assenyalar. A la primera jornada, en què hi va haver doble sessió, va parlar amb Leo Messi, que considera, fora de tot dubte, “el millor del món”, però al qual va dir que “una cosa és l’admiració que sento per ell i una altra la realitat, i és que cadascú ha de ser al seu lloc”.

Els jugadors descobriran, segons va apuntar, una persona sincera, directa i que no es desvia del tema i sobretot, un amant del futbol del Barça.

“No em sap greu dir que porto dotze o catorze anys enganxat al televisor per veure aquests jugadors que m’han fet gaudir realment del futbol. Vinc amb una energia enorme i tinc absolutament clar el que és el Barcelona. Ho hem mamat, no des de dins, però sí des de fora, perquè ens ha entusiasmat”, va declarar.

“Tinc una predisposició especial per donar pas als joves que vénen amb una gran energia. El talent des de baix, si s’obren pas, és perquè s’ho mereixen. Sempre que apareix un xaval nou, hi ha una energia positiva en tot que normalment acaba impulsant l’equip i que no permet que els d’allà dalt es relaxin”.

Riqui Puig va recordar que “amb tu he debutat, he crescut i he après al primer equip. Moltes gràcies i molta sort, Ernesto”.

Els jugadors envien missatges d’agraïment a Valverde

Nombrosos jugadors blaugrana van utilitzar les xarxes socials per enviar missatges d’agraïment a Ernesto Valverde, que ahir va assistir a les instal·lacions del club per acomiadar-se’n. “Gràcies per tot, míster. Segur que t’anirà genial allà on vagis perquè, a més de ser un gran professional, ets una magnífica persona. Molta sort i una abraçada gran”, va escriure Messi.

Quique Setién, ahir durant la presentació, amb Bartomeu i Abidal.

Quique Setién, ahir durant la presentació, amb Bartomeu i Abidal.EFE

tracking