SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ

L'AEM puja al primer equip Ona Baradad i Laura Martí

Les del planter cobriran la baixa de Subies i no es descarten més sortides

Ona Baradad, amb la samarreta de la selecció espanyola.

Ona Baradad, amb la samarreta de la selecció espanyola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la baixa de Maria Subies a la porteria, l’AEM recorrerà al planter per reforçar i ampliar la plantilla del primer equip en aquesta segona volta. D’aquesta manera, el club lleidatà farà oficial en breu l’ascens al primer equip de la internacional sub-16 Ona Baradad i de Laura Martí, totes dos jugadores del filial.

Martí, portera natural de Guissona i de 16 anys, ja ha estat convocada amb el primer equip a vuit partits aquesta temporada, després que Subies es lesionés de gravetat a la jornada 5. De fet, fins i tot ha debutat a la Lliga amb les de Roger Lamesa, ja que va ocupar la porteria els 90 minuts el 9 de novembre, a la jornada 9 davant del Madrid B, amb victòria per 2-1 al camp lleidatà.

Baradad, en canvi, encara no s’ha estrenat en una llista amb les blaves però el seu futur és prometedor, ja que ha estat convocada en diverses ocasions per la selecció espanyola sub-16, l’última vegada el novembre passat. Nascuda a Rosselló fa quinze anys, és una atacant de segona línia explosiva i amb bona finalització.

Tant Martí com Baradad formaven part de l’equip entrenat pel difunt Dani Rodrigo, que va aconseguir la històrica fita de conquerir la Lliga masculina de categoria infantil la temporada 2016-17. D’aquell equip ja és habitual a la primera plantilla Andrea Gómez, de 16 anys –ha jugat en quinze dels setze partits de la Lliga–, i amb l’arribada ara de Baradad i Martí ja seran tres les jugadores que hauran arribat a l’elit. Amb aquestes incorporacions al primer equip, la plantilla blava compta amb vint-i-una jugadores encara que no està descartada la possibilitat que hi hagi alguna altra sortida en els pròxims dies.

A falta que el club faci oficial la incorporació de Martí i Baradad, l’AEM torna a jugar aquest diumenge a les 12.00 contra el Saragossa, equip que es troba dos punts per sobre i és un dels més potents del grup –va baixar de la Lliga Iberdrola el 2017–. L’única baixa confirmada per a aquest partit, per ara, és la de la central Jani per sanció, ja que va forçar la cinquena groga amb el Barcelona B. El duel es disputarà a l’estadi Enrique Porta de Villanueva de Gállego, a tretze quilòmetres de la capital aragonesa.

Sanció de dos partits per a Roger Lamesa

El comitè de competició va sancionar ahir amb dos partits l’entrenador, Roger Lamesa, expulsat davant del Barcelona B al minut 33 després de l’anul·lació d’un gol a Pixu per falta prèvia de Jani a la portera visitant. L’àrbitra del partit, Meritxell Guàrdia Ferrer, va reflectir a l’acta que li va mostrar la roja per haver “sortit de l’àrea tècnica tirant-se a terra amb les mans al cap tot burlant-se de la nostra decisió”.

tracking