SEGRE

MOTOR DAKAR

Betriu ja és el millor debutant

Dotzè en la penúltima etapa, el pilot lleidatà ascendeix al catorzè lloc en la general || Sainz manté el liderat en cotxes, amb deu minuts de renda sobre els principals rivals

Carlos Sainz va aguantar ahir l’atac d’Al-Attiyah i Peterhansel.

Carlos Sainz va aguantar ahir l’atac d’Al-Attiyah i Peterhansel.MEDIA RACING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà Jaume Betriu està a un pas de convertir-se en el millor rookie d’aquesta edició del Dakar, després d’acabar dotzè en la penúltima etapa i ascendir al catorzè lloc de la general. El de Coll de Nargó va superar el txec Martin Michek, que va caure al lloc 23, i ara el seu principal rival és el britànic Jamie McCanney, al que treu un avatatge de 10:39 abans de l’especial d’avui. Per la seua banda, el líder Ricky Brabec va administrar l’avantatge, basat en l’ampli matalàs de 25 minuts amb què afrontava la jornada. El nord-americà va finalitzar desè, el seu segon pitjor resultat, a gairebé 12 minuts de Pablo Quintanilla, que va sortir amb molta força des de l’inici per sumar el seu segon triomf d’etapa amb nou segons sobre l’austríac Matthias Walkner. Així, Brabec encararà l’última etapa amb un avantatge de 13:56 sobre el xilè. El castellonenc Joan Barreda va caure a la cinquena posició de la general després de cedir més de 14 minuts, mentre que Laia Sanz, dissetena, confia a poder acabar després de finalitzar l’etapa amb dolor al pit i un dit per un accident. “Dos quilòmetres després del refueling hi havia una cubeta que no es veia i me l’he menjat. No he tingut temps d’aixecar la roda de davant i he colpejat amb el davant molt fort”, va assenyalar la pilot. “He impactat amb el pit molt dur contra el roadbook i també m’he fet mal en un dit. Em fa molt mal, però espero poder acabar”, va afegir Sanz.

En cotxes, el madrileny Carlos Sainz afrontarà l’última jornada amb més de 10 minuts d’avantatge sobre Nasser al-Attiyah i Stéphane Peterhansel, després d’una jornada en què va rodar amb precaució pensant a cometre els mínims errors possibles.

La pilot barcelonina té molèsties al pit i un dit al no poder esquivar una cubeta

Sainz, que comptava amb el desavantatge d’obrir pista, va controlar en tot moment la situació, mentre Peterhansel i Al-Attiyah rodaven a fons, conscients que la seua única opció passava per anar a totes a buscar les dunes del desert.

tracking