SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Lleida acollirà per primer cop a la història una partit de la selecció catalana de futbol

És la data que s’estudia per al primer partit de la història de la selecció absoluta catalana al Camp d’Esports || El rival dels de Gerard López serà una selecció africana o sud-americana

Una vista del Camp d'Esports

Una vista del Camp d'EsportsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció absoluta de Catalunya jugarà al Camp d’Esports per primera vegada en la història el divendres 27 de març. Aquesta és la data més probable que estudien els organitzadors, la Federació Catalana de Futbol (FCF), l’ajuntament de Lleida i el Lleida Esportiu. La data definitiva depèn del rival que finalment sigui escollit per enfrontar-se amb el combinat que entrena Gerard López. En aquest sentit, es mantenen contactes amb seleccions de l’Àfrica i de Sud-amèrica, ja que és pràcticament impossible aconseguir una selecció europea, que aprofitaran aquesta finestra FIFA per disputar duels amistosos de preparació de cara a l’Eurocopa de l’estiu vinent.

Un altre condicionant és que el matx de Catalunya no pot coincidir en data amb el d’Espanya, que es jugarà el dijous 26 contra Alemanya, al Wanda Metropolitano, i el dia 29 a Amsterdam contra Països Baixos. Aquests partits suposaran la tornada de Luis Enrique al capdavant de la selecció espanyola.

La candidatura espanyola, liderada per Granollers, la van triar el 2017 i la capital lleidatana era subseu

L’encontre de Catalunya al Camp d’Esports de Lleida el va anunciar el mes de desembre passat el vicepresident de la FCF i delegat a Lleida, Jordi Terés. Per la seua part, Sergio González, regidor d’Esports, celebra aquest esdeveniment esportiu. “Acollir la selecció catalana a la ciutat és una cosa molt positiva, que suposarà una notable mobilització social. La idea és omplir el Camp d’Esports i que puguin venir el màxim nombre possible de nens i nenes de les bases dels clubs lleidatans”, va explicar.

El rival amb qui jugarà Catalunya, tant si és africà com sud-americà, també disputarà un segon xoc aprofitant la finestra FIFA, la qual cosa pot provocar un canvi de data, ja que segons la normativa, han de passar almenys 72 hores entre un encontre i un altre. Descartats el 26 i el 29, perquè juga Espanya, només permet el 25, 28 o 30 com a alternatives, encara que divendres és el preferit per l’organització.

En qualsevol cas, no afecta el Lleida Esportiu, que aquell cap de setmana juga el seu partit de Lliga com a visitant, al camp de l’Oriola.

La ciutat renuncia al Mundial femení d’handbol 2021

Lleida ha caigut, finalment, del cartell de seus del Mundial d’handbol femení del 2021, a causa del cànon de 500.000 euros que demanaven a cada ciutat que acollia duels i que l’actual equip de govern municipal va considerar molt costós, segons va explicar ahir a aquest diari el regidor d’esports Sergio González. “No en sabíem res. Vam demanar informació i quan ens la van donar, vam decidir renunciar-hi a causa de l’elevat pressupost”, va indicar. A més de Lleida, havia optat a ser seu Tarragona, que també hi ha renunciat. La candidatura espanyola, que girava entorn de Granollers com a seu aglutinant, tindrà com a segona seu catalana Barcelona, mentre que la resta de ciutats pertanyen al País Valencià com Castelló, Torrevella (Alacant) i Llíria (València), sense descartar que hi pugui haver alguna variació més. Val a recordar que la candidatura que liderava Granollers, i en la qual al principi figurava Lleida, va ser triada a París per sobre de la d’Hongria el 28 de gener del 2017. La Paeria, en aquell moment amb Àngel Ros al capdavant, es va felicitar per l’elecció i el mateix Ros va recordar que continuaven apostant per acollir grans esdeveniments esportius que donessin a la ciutat una projecció global de caràcter internacional. El Mundial femení del 2021 el disputaran vint-i-quatre equips, distribuïts en quatre grups de sis seleccions cada un. El pavelló municipal Barris Nord serà l’escenari dels partits que es disputin a Lleida. La competició es disputarà entre el 2 i el 19 de desembre del 2021 i és la primera vegada que Espanya acollirà un Mundial femení d’aquest esport. Lleida ciutat compta amb equips femenins en els clubs de l’Associació Lleidatana i l’Handbol Pardinyes.

El Lleida rebrà l’Olot al Camp d’Esports el dissabte 25 (18.00) El Lleida jugarà el pròxim partit al Camp d’Esports en dissabte. Segons va comunicar ahir el club, l’encontre entre el Lleida i l’Olot, corresponent a la jornada 22 de Lliga, s’ha fixat per al dissabte, dia 25, a les 18.00. L’Olot, entrenat per l’exjugador del Lleida Raúl Garrido, està fent una bona temporada i, després de la victòria de dimecres al camp de l’Ebro per 1-2, s’ha situat en la desena posició, amb 28 punts, a cinc dels lleidatans que, després de l’última jornada ocupen la setena plaça de la classificació. L’Olot rep aquest cap de setmana el Cornellà, que és sisè amb els mateixos punts que el Lleida.

tracking