SEGRE

BÀSQUET ACTIVITATS

Exposició i llibre per celebrar els cinquanta anys del Sedis

El club cedeix material a l’arxiu comarcal i demana col·laboració a particulars

Una mostra del material que recollirà el Sedis per commemorar el 50 aniversari.

Una mostra del material que recollirà el Sedis per commemorar el 50 aniversari.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sedis Bàsquet ha ingressat aquesta setmana a l’arxiu comarcal de l’Alt Urgell tota la documentació, fotografies, samarretes i material divers que disposa el club amb motiu de la celebració del cinquanta aniversari. S’ha de recordar que encara que el club el va fundar Francesc Font Domènech l’any 1965, no va ser fins al 1969 quan va rebre l’actual nom.

L’any passat, el club que presideix Pere Porta ja va començar a fer una crida a totes les persones que van tenir material vinculat amb el bàsquet a la Seu i, més concretament, amb l’AE Sedis Bàsquet. Ara torna a fer aquesta crida perquè el portin directament a l’arxiu comarcal per fer una còpia i completar el fons documental.

Durant la presentació d’ahir de l’entrega del fons històric del club a l’arxiu comarcal, el president del Sedis, Pere Porta, es va mostrar il·lusionat amb la possibilitat d’“aconseguir de forma col·lectiva recuperar totes les peces d’aquest puzle que són els cinquanta anys d’aquest club”.

Porta va voler agrair al consell comarcal de l’Alt Urgell, a l’ajuntament i, en particular, a l’arxiu comarcal, la seua especial atenció per recuperar la memòria col·lectiva de la ciutat a través d’un club esportiu com és el Sedis, així com la predisposició per fer la corresponent divulgació mitjançant una exposició i un llibre previstos per al mes de juny.

Per la seua part, el director de l’arxiu comarcal de l’Alt Urgell, Julio Quílez, va agrair al club la “contribució per conservar i compartir la història d’aquesta institució esportiva tan arrelada a la societat urgellenca”.

Quílez també va incidir a recuperar “amb urgència tot el que està relacionat amb el patrimoni audiovisual” com enregistraments d’àudio i vídeo, amb independència del format.

Pel que fa a la col·laboració col·lectiva amb l’arxiu comarcal que es fonamenta en l’aportació de documentació per part de particulars, Quílez va explicar que s’aplicarà, prioritàriament, la cessió temporal de la documentació a l’arxiu per a la seua reproducció i, després de la còpia digital, es tornaran els originals i una còpia.

tracking