EL MILLOREL PITJOR

Injecció de moral

L’ICG Força Lleida mostra la seua millor versió, derrota el Corunya per 25 punts i suma la sisena victòria del curs || Primera meitat per emmarcar, especialment en defensa

Adrián Chapela, genial a la direcció, supera Gaizka Maiza, base dels gallecs.

Adrián Chapela, genial a la direcció, supera Gaizka Maiza, base dels gallecs.AMADO FORROLLA

L’ICG Força Lleida va agafar aire ahir al superar el Corunya en un dels seus millors partits de la temporada (81-56). Els de Gustavo Aranzana van firmar un gran encontre, especialment durant la primera meitat, que va tornar la il·lusió a un Barris Nord que va acomiadar l’equip amb una sonora ovació. Sisena victòria del curs per posar pressió als de baix. Els minuts de tempteig van donar pas a un intercanvi de triples que va acabar en taules fins que Chapela en va anotar dos de consecutius que van establir el 13-7 de sortida. Una cistella de Feliu, sol sota el cèrcol contrari, va provocar el primer temps de Sergio García quan encara no s’havien complert els primers 5 minuts. Santa Ana i Stutz van elevar l’avantatge fins als 9 punts i Aranzana va moure banqueta, amb Sans a la direcció. Una esmaixada de Santa Ana va encendre la grada, a l’elevar-se el marcador fins al 22-12. Stutz, actiu, va contribuir a plasmar la superioritat des de la línia de lliures i tancar el primer acte amb el 25-12.

El segon va començar amb el novè punt del nord-americà i Mbaye va tancar un parcial d’11-0 perquè el Força Lleida s’escapés fins al 29-12. Xavier va frenar la ratxa local, però Feliu i Stutz, amb el seu primer triple, van establir una màxima diferència de 20 punts (34-14). Un altre temps mort de Sergio García i la merescuda tècnica per protestar perquè Feliu elevés el marge fins als 21. El públic del Barris Nord no s’ho podia creure. Però els gallecs van posar en marxa una de les seues millors armes, el físic sota el cèrcol, per començar a castigar els lleidatans. Blackwell i Hamilton van provocar que Aranzana aturés el partit amb el 37-21 quan faltaven 3:55 per al descans. Va patir el Força Lleida, més que res per la por del marcador, i el Corunya va arribar a situar-se a 13 punts. Mbaye, Stutz i el capità van aparèixer en el moment clau perquè l’equip pogués anar-se’n al descans amb un còmode 46-29, marcador de garanties. Tanmateix, quedava tot un món i el Força Lleida havia de lluitar fins i tot amb ell mateix, amb la sensació de dominar el rival amb claredat. Triple de Stutz per obrir el tercer quart i de nou els 20 punts de diferència. Però el duel va entrar en una fase molt moguda, d’una punta a l’altra de la pista, de la qual va treure més avantatge el Corunya, amb un miniparcial de 0-6 (49-35). Va aparèixer Shaquille per posar calma amb un 2+1 i mantenir el to al joc interior. Cada cistella es va convertir en un preuat tresor en un tercer quart que no va tenir res a veure amb els dos primers. El Força Lleida es va estancar en atac i els últims tres minuts va tenir molts problemes per anotar. Sort d’una última acció d’autèntica màgia, amb Sans assistint Stutz perquè aquest deixés el 58-41 abans d’entrar als últims deu minuts. Un punt dels gallecs des de la línia de tirs lliures va ser el bagatge dels dos primers minuts de l’últim quart. Mbaye va estrenar el marcador local i Hamilton va respondre amb un triple que va començar a preocupar el tècnic val·lisoletà. Dubtava a demanar temps mort. Feliu va tranquil·litzar els ànims amb un encert exterior, però un altre del britànic del Corunya va fer que Aranzana aturés el duel a falta de 5:36 (63-48). La por de guanyar, sí, de guanyar, va fer acte de presència i el Corunya no va dubtar a aprofitar-lo, i es va situar a 12 punts a falta de poc més de tres minuts. Un triple de Feliu va tornar a posar calma. El capità va haver de retirar-se després d’una falta injustificable de Hamilton. Llavors va aparèixer Santa Ana per, amb dos cistelles de mèrit, deixar la victòria encarrilada a falta de dos minuts (72-55). Stutz i Chapela, amb un triple des de la cantonada, es van unir a la festa i van establir una nova màxima diferència de 23 punts (78-55), i van deixar l’últim minut perquè tornés a jugar Diene després de tot el partit a la banqueta. Sisena victòria de la temporada i la primera de Gustavo Aranzana com a tècnic de l’ICG Lleida al Barris Nord, una cosa que creia necessària per injectar al públic i a l’equip la moral necessària per als pròxims duels.