Adéu amb honor

El Llista, campió d’Europa els dos últims anys, s’acomiada del seu torneig ‘fetitxe’ al no remuntar el 5-1 de l’anada || Els llistats, que van tornar a avançar-se com a Portugal, ofereixen una gran imatge contra el favorit al títol i obtenen un meritori empat

El jugador del planter Sergi Folguera va disputar ahir els primers minuts en competició continental.AMADO FORROLLA

El Lleida Llista es va acomiadar ahir del seu torneig fetitxe, la WS Europe Cup –abans Copa CERS– que ha conquerit les dos últimes temporades, amb el cap molt alt, després de cedir un empat davant d’un dels màxims favorits a succeir-lo en el tron, un Barcelos que en va tenir prou amb controlar el partit i el clar avantatge que portava de l’anada (5-1). Per als d’Albert Folguera era gairebé una missió impossible, però els seus jugadors van demostrar la condició de vigents campions i mai es van donar per vençuts.

El Barcelos, malgrat la còmoda renda que portava de l’anada, va sortir llançat i seus van ser els dos primers minuts, encara que sense inquietar al més mínim la porteria defensada per Lluís Tomàs. A partir d’allà, el Llista es va treure el domini portuguès de sobre i va començar a posar setge a la porteria de Ricardo Silva, tot i que tampoc va gaudir d’oportunitats dignes de menció. Hi havia molt de respecte entre els dos contendents i això es va traduir en uns primers deu minuts bastant anodins. Un xut d’Andreu Tomàs que va sortir alt i un altre de Luis Querido des de pista portuguesa, que a punt va estar de sorprendre Lluís Tomàs, van ser les úniques ocasions clares abans que el capità llistat obrís el marcador. Va ser un llançament bombat sobre la porteria de Silva que, tapat per diversos jugadors, no va veure la bola i aquesta, després de picar al travesser, va ser introduïda a la porteria per Oriol Vives. Corria el minut 14 i el Llista havia aconseguit el primer objectiu, posar-se en avantatge, tot i que quedaven encara tres gols més per, almenys, igualar l’eliminatòria.

El gol va deixar una mica tocat el Barcelos, que hauria pogut encaixar el segon en un altre xut de Palazón des de la mitjana distància que Silva va aturar. En el contraatac posterior, Alvaro Morais va anar a terra quan encarava Lluís Tomàs i els col·legiats assenyalaven una falta directa. El mateix jugador l’executava però el porter pallarès va aconseguir desbaratar la jugada. D’allà fins al descans, molt control per part dels bàndols i una única ocasió llistada a les mans de Jefflot, que en l’últim segon de la primera part va llançar a la mitja volta i Silva va respondre perfectament.

El Llista havia aconseguit més que en l’anada. Allà, fa un mes, també es va avançar en el marcador, però ahir va arribar amb avantatge a la mitja part i fins i tot hauria pogut incrementar el seu compte tot just tornar dels vestidors, però el xut dur de Palazón el va repel·lir, no sense conflictes, Silva. I del possible 2-0 es va passar a l’empat, obra

d’Alvarinho Morais en una gran jugada personal. El lusità va conduir de porteria a porteria i quan va arribar a l’altura de Lluís Tomàs va aixecar subtilment la bola per restablir la igualada (1-1, min.28). El Llista no es va ensorrar amb el gol i va tornar a prendre el comandament ofensiu. Cañellas ho va provar des de lluny i després Vives, en dos ocasions, va posar a prova el porter portuguès sense fortuna. Sí que la va tenir el Barcelos, que es va trobar amb la desena falta dels lleidatans, que va permetre a Franco Ferrucclio posar davant els portuguesos amb certa fortuna, ja que inicialment va errar en el primer intent de batre Lluís Tomàs, però no va fallar després al recollir el rebuig i, gairebé sense angle, batre el pallarès (1-2, m.42). L’avantatge amb prou feines va durar uns segons, ja que el Barcelos també va cometre la desena falta i Andreu Tomàs no va desaprofitar el regal i va posar de nou la igualada al marcador (2-2), que ja seria definitiva. Malgrat que el pas a quarts de final era una quimera, el Llista mai va deixar de lluitar i buscar, almenys, el golde la victòria. Acomiadar-se guanyant era, des del començament, l’objectiu real d’un equip que, per mèrits, ho va merèixer. No va ser per falta d’insistència, ja que els d’Albert Folguera ho van intentar de totes totes. Fins i tot la va tenir el seu fill Sergi, que com l’altre jugador del planter que ha pujat al primer equip per cobrir la marxa de l’argentí Mauro Giuliani, Sergi Duch, van tenir el seu bateig en el torneig. Andreu Tomàs va ser el més insistent. Fins a tres cops va disparar amb intenció el de Tremp per obtenir l’anhelat 3-2, però sempre es va trobar amb un Silva incommensurable.

Al final taules, un resultat que, tot i liquidar l’opció europea del Llista, li ha de servir d’esperó.

Folguera: “Tenia clar que no volia perdre i no hem perdut” Albert Folguera va dir estar decebut per l’eliminació europea però alhora content amb la imatge que ahir van donar els seus jugadors, i va valorar el que s’ha aconseguit les dos últimes campanyes.