FUTBOL PRIMERA CATALANA

L'Efac s'emporta el derbi

L’equip d’Ismael Mariani va ser superior, sobretot a la primera part, a un desdibuixat Alcarràs || Els locals van protestar el 0-2 i una falta no xiulada a Cendrós quan se n’anava sol cap a porteria

El porter de l’Efac Jordi Chiné surt de la porteria per tallar la rematada d’un jugador de l’Alcarràs.AMADO FORROLLA

L’Efac es va imposar a domicili a l’Alcarràs en el duel lleidatà de la jornada a Primera Catalana. Els visitants es van mostrar superiors, sobretot a la primera part, a un desdibuixat Alcarràs que continua sense aixecar el cap. A més, els locals es van queixar de la tasca arbitral i van protestar el 0-2 al considerar que la jugada venia precedida d’un fora de joc i també una falta no assenyalada a Cendrós quan aquest se n’anava sol cap a la porteria defensada per Jordi Chiné.

Però ningú no pot discutir la justícia de la victòria de l’Efac que, des del principi, va disposar de bones oportunitats davant de la porteria defensada per Joel Mur, que va tenir una gran actuació.

L’Efac es va mostrar com un equip sòlid i ben plantat sobre el terreny de joc que, a la segona part, va poder permetre’s el luxe de contemporitzar després d’un primer temps en què la seua superioritat va ser manifesta.

Tot i que el partit va començar amb domini altern i uns minuts de tempteig, van ser els homes de Mariani els que primer van colpejar. Va ser Juclà el que aconseguia el 0-1 que posava en avantatge l’Efac.

Després de diverses oportunitats per als visitants a càrrec de Luna, Trota i Adri, va arribar el 0-2. Adri aconseguia batre Joel Mur després de rebre una centrada que els locals van considerar que havia vingut precedida d’un fora de joc.

El segon gol de l’Efac va acabar per enfonsar anímicament un Alcarràs al qual va faltar més intensitat i competitivitat.

D’altra banda, avui el Tàrrega rebrà la visita del Santboià en un difícil compromís per als homes d’Edu Berrocal. El partit es disputarà als camps municipals Joan Capdevila a les 16.30.

ascó

El Mollerussa va passar amb nota l’exigent examen de l’Ascó. I és que els homes de Josep Maria Turull van aconseguir els tres punts en joc a base d’un bon plantejament defensiu i una gran efectivitat en atac.

El partit va començar de la millor manera per a l’equip de la capital del Pla d’Urgell quan Òscar Canadell marcava el 0-1 als 6 minuts de joc. L’Ascó va tardar a recuperar-se però sobre la mitja hora va aconseguir empatar per mediació de Xavi Marqués. El Mollerussa va aconseguir defensar l’empat fins al descans i a la represa Josep Maria Turull va moure la banqueta buscant dinamitzar l’equip.

Així, a falta de 25 minuts per al final del partit, va arribar el gol de la victòria mollerussenca quan Álvaro Muñoz, que feia poc que havia entrat al terreny de joc, va poder batre el porter local. A partir de llavors, els del Pla es van atrinxerar a la seua àrea per conservar un triomf d’or.

Turull va comentar després del partit que “estic molt content perquè hem fet un gran treball. Aquesta victòria en un camp tan complicat ens dóna tranquil·litat”.