SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030

Pirineus-Barcelona inclou una vila olímpica a Vielha

Segons el dossier, les altres dos estarien a Puigcerdà i la capital catalana

Un consultor del COI va visitar Aran el setembre del 2018.

Un consultor del COI va visitar Aran el setembre del 2018.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, va especificar ahir en declaracions a RAC1 que hi hauria tres viles olímpiques. Una seria a Vielha, l’altra a Puigcerdà i la tercera a la Marina del Prat Vermell de Barcelona, en uns pisos de protecció oficial que estan projectats. Malgrat que Pirineus-Barcelona és encara un projecte a tall de precandidatura, el Comitè Olímpic Internacional (COI) ja coneix detalls sobre els seus plans com a aspirant als Jocs d’Hivern del 2030. Durant dos anys s’ha elaborat un dossier de 170 pàgines en el qual es perfilen seus, infraestructures i repartiment de funcions.

Figueras va visitar divendres Lausana, seu del COI, per a una de les reunions periòdiques i d’intercanvi d’informació del projecte. Salt Lake City (Estats Units) i Sapporo (Japó) han mostrat també el seu desig d’organitzar aquesta edició dels Jocs i, de fet, al costat del projecte pirinenc són les tres propostes que estudia oficialment el COI fins al moment.

El projecte català vol implicar també Aragó i portar algunes proves a estacions franceses

La voluntat de la precandidatura catalana és que siguin uns “Jocs de tot el Pirineu, fins i tot traspassant fronteres”, com ha reiterat en diverses ocasions Gerard Figueras. Per això, Pirineus-Barcelona portaria a França, per exemple, les proves de skeleton, bobsleigh i luge perquè ja compten amb la infraestructura per a aquests esports. Val a recordar en aquest sentit que ara els barems per acollir uns Jocs Olímpics aposten per la sostenibilitat i que no siguin onerosos per a les arques de l’organitzador. Per això s’han arribat a batejar com a Jocs low cost. De la mateixa manera es vol implicar Aragó perquè tingui lloc allà alguna prova dels esports de gel (Saragossa) i neu (Benasc).

Al dossier també s’inclou que hi hauria tres nuclis. Un d’esports de gel a Barcelona i la seua àrea metropolitana (Pavelló Olímpic de Badalona, pista coberta d’atletisme de Sabadell, Fira Gran Via de l’Hospitalet) i uns altres dos de neu al Pirineu (Cerdanya i la Val d’Aran).

Quant a Barcelona, el dossier concreta que el cúrling es desenvoluparia al Palau d’Esports del carrer Lleida, que s’hauria de modernitzar, ja que fa molt de temps que no es destina a la pràctica esportiva.

tracking