ELS DETALLS

El Tàrrega reacciona i empata

Els blaugranes van aconseguir empatar a la segona meitat després d’un primer temps dominat pels visitants || Després d’aquesta jornada, el Tàrrega tanca la primera volta a set punts del descens

Un jugador del Tàrrega supera un defensor del Santboià en una acció del partit.

Un jugador del Tàrrega supera un defensor del Santboià en una acció del partit.FRANCESC GASULL

La UE Tàrrega va tancar la primera volta del campionat amb 23 punts, dos més que la passada temporada, a l’empatar a casa (1-1) amb el Santboià, segon classificat. Els blaugranes van jugar una gran segona part en la qual van estar molt a prop d’aconseguir la victòria, però el rival va acreditar el perquè és l’equip menys golejat de la Lliga i va poder frenar les arribades del Tàrrega.

La motivació blaugrana va ser total. Els d’Edu Berrocal, conscients de la categoria del rival, no van donar ni un minut de treva al Santboià. Els del Baix Llobregat van aconseguir crear diverses ocasions de perill però van topar amb un centre del camp blaugrana incansable i amb un meta local molt segur fins que en el minut 39 el visitant Ferran va aprofitar una contra per posar el 0-1. En el mateix minut els del Baix Llobregat també van veure la creu quan el seu jugador Ivan Romano va abandonar el Joan Capdevila en ambulància per una possible ruptura de lligaments, segons el fisioterapeuta del club visitant, a l’espera del diagnòstic a l’Arnau de Vilanova.

Després de la represa, la UE Tàrrega va lluir un gran nivell de joc, obligant el Santboià a tancar-se a la seua àrea i rebutjaant les arribades del rival. En una de les ocasions de perill locals el Santboià, amb sis jugadors en el límit de l’àrea, no va poder amb la constant pressió i va treure la pilota per la banda. Allà va entrar l’estratègia del Tàrrega. Solé va servir de banda i va posar la pilota dins de l’àrea i Joni, de nou, va ser el més llest de la classe i va posar el peu per marcar el gol de l’empat en el minut 53 (1-1). A partir d’aquí, el Tàrrega va buscar el gol de la victòria i en els minuts 58 i 65 els locals van tenir opcions d’avançar el seu equip mitjançant Roger, primer, i Joni, després, però es van trobar amb un porter visitant molt encertat que va impedir que es mogués el marcador. Després del partit, el tècnic blaugrana, Edu Berrocal, es va mostrar satisfet amb el resultat. “Sumar sempre és important i fer-ho contra un rival com el Santboià és un punt d’or”, va assenyalar.