BÀSQUET LLIGA ACB

Victòria amb sofriment

Una notable davallada defensiva i l’encert de Marc García fan que el Barça suï per superar el Fuenlabrada || Els blaugranes van arribar a guanyar de 17 punts

Malcolm Delaney intenta llançar a cistella davant del bloqueig d’Egidijus Mockevicius.EFE/BALLESTEROS

Amb ofici i sofriment, el Barça es va imposar ahir al Fuenlabrada (90-94) i va encadenar la segona victòria seguida després de la de l’Eurolliga. Els de Pesic van provar d’imposar-se als locals per la via ràpida, amb 5 triples de vuit intents, que li van permetre allunyar-se a 10 punts per tancar el primer quart amb el 12-22. Amb el Fuenlabrada noquejat, s’intuïa un festival blaugrana quan Abrines va anotar una esmaixada a una mà (20-37). Va aparèixer llavors la rebel·lia d’un exbarcelonista, Marc García, que va anotar dos triples seguits per donar aire als seus (30-39) i els locals van mantenir el ritme malgrat les respostes des dels 6,75 metres per arribar al descans retenint el Barça en els 11 punts d’avantatge (36-47).

El pas pels vestidors va donar origen a un tercer parcial molt igualat i intens, en el qual el Barça no aconseguia penetrar la defensa del Fuenlabrada, que es va envalentir amb dos triples seguits i una esmaixada a una mà d’Eyenga (48-53). La solució barcelonista va arribar amb Mirotic i Tomic, que van posar un tranquil·litzador +15 per al Barça (50-65), en un camí plàcid al final del quart (62-75). Però no va voler acomiadar-se el Fuenla del partit sense regalar emocions i va trobar la versió més encertada i rebotejadora a l’equador de l’últim parcial, quan va arribar a posar-se a cinc punts (79-84). Marc García era el que més mal feia per ajustar el marcador (86-88). Va respondre Víctor Claver amb una cistella de tres vital per als de Pesic a 32.9 segons del final. Marc García va provocar una falta, va anotar i va robar la pilota a Abrines per a un nou atac que podia haver posat a un punt els locals, però l’error de Brown en la safata i els tirs lliures de Delaney i Mirotic van deixar el 90-94 final per al Barcelona.

Els blaugranes atrapen el Madrid en el liderat

El triomf d’ahir contra el Fuenlabrada permet als blaugranes atrapar el Madrid en la primera posició, després que el Baskonia donés la sorpresa i s’imposés als blancs per 94-95. Els locals van tenir un tir per guanyar, però Sergio Llull, que va brillar amb 23 punts, no va encertar des del seu camp i l’equip va acabar cedint la tercera derrota de la setmana. Per la seua part, el Bilbao va acabar amb la bona dinàmica del Manresa, que va encaixar la desena derrota del curs (88-77). La zona de descens la segueixen ocupant el Fuenlabrada, que va caure amb el Barça, i l’Estudiantes, que dissabte va perdre a Tenerife. Ambdós acumulen quatre triomfs.