SEGRE

BÀSQUET BASE

Expedienten el pare que es va veure implicat en una baralla

El CB Lleida decidirà aquesta setmana si l’expulsa arran de l’incident de diumenge

Imatge del final del partit entre el CB Lleida i el Femení Maresme.

Imatge del final del partit entre el CB Lleida i el Femení Maresme.TWITTER FEMENÍ MARESME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Lleida va acordar ahir a la nit, en reunió extraordinària de la junta directiva, obrir un expedient disciplinari pels incidents ocorreguts diumenge passat durant un partit de categoria infantil femenina al pavelló de Cappont, quan el pare d’una jugadora local es va veure implicat en una baralla amb un altre pare de l’equip visitant del Femení Maresme i van haver de ser separats per la resta del públic, amb la qual cosa es va provocar un tumult a les grades. Seguint el reglament de règim intern, el club escoltarà la versió de totes les persones implicades, inclòs aquest pare d’una jugadora del club, i decidirà aquesta setmana si l’expulsa. En funció de la gravetat de la sanció l’expulsió podria ser menor de 15 dies, entre 15 dies i el que resta de temporada o fins i tot podria implicar la baixa com a soci del club. “En cap cas la sanció no afectarà la filla que juga a l’equip perquè ella no en té cap culpa”, van assegurar a aquest diari fonts del club. Aquestes mateixes fonts van indicar que el pare expedientat “va fer comentaris impertinents i mal educats” que el club no pensa permetre, malgrat que com a reacció a aquests improperis va ser el pare d’una jugadora visitant el que es va llançar cap a ell i es va desencadenar la baralla i els posteriors incidents amb més espectadors que intentaven separar-los.

La junta directiva del CB Lleida, que presideix Anna Estrada, fa tot just un mes que és al capdavant del club, està formada per 9 membres i aglutina entrenadors i entrenadores de la base i pares de jugadores. Estan decidits a eradicar qualsevol tipus de violència o comportament incorrecte. Ahir a la nit, la junta va emetre un comunicat en el qual, després d’anunciar l’expedient, va subratllar que vol “donar importància al nostre reglament de règim intern on es mostren els valors i actituds que ens identifiquen com a club”. I recorda que vetllarà per “mantenir durant els partits una actitud correcta cap a tots els participants sense crear ni generar situacions de tensió o violència”. Fonts del club van assenyalar que “volem que les nostres filles juguin en un ambient relaxat i que els pares vinguin a gaudir, no a generar tensió”.

Per la seua part, el Femení Maresme també va condemnar els incidents i la baralla emetent un comunicat i anunciant, com el CB Lleida, la presa de mesures pel que fa als integrants del seu club. En l’escrit lamenten els fets ocorreguts al pavelló de Cappont “on pares de les dos aficions van protagonitzar actes violents i lamentables que no ens representen”.

L’altra cara de la moneda del cap de setmana va ser la lliçó de fair play que va donar el porter del Lleida C infantil, Pere Villanueva, que es va disculpar després del partit –malgrat perdre– amb l’entrenador del Pardinyes després d’haver estat increpat aquest per pares de l’equip blau.

tracking