SEGRE

BÀSQUET BASE

Del CB Seròs a la Masia

David Castellnou, un aler de 15 anys i dos metres d’alçada, viu la seua primera temporada becat a la residència del Barça || El Manresa i el Saragossa també van mostrar interès a fitxar-lo

514510_4.jpg

514510_4.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa sis mesos que David Castellnou viu un somni. Aquest basquetbolista lleidatà de tan sols 15 anys, natural de Seròs, està becat a la Masia després que l’estiu passat formalitzés el fitxatge pel FC Barcelona. Aquell dia, la seua vida va fer un tomb de 180 graus. Va haver de deixar la seua localitat natal, el seu club, la família i els amics per embarcar-se en una aventura que pocs, molt pocs, tenen la sort de viure.

Tot va començar el març de l’any passat, quan diversos equips van mostrar interès a fitxar-lo. A més del Barça, el Manresa i el Saragossa també van llançar les seues xarxes sobre el prometedor ala-pivot lleidatà, de dos metres d’altura i 2,08 d’envergadura, que en aquell moment jugava a l’equip de tota la vida, el Club Bàsquet Seròs, on va començar amb només 4 anys. Va començar allà una tourné per les instal·lacions dels tres clubs, incloses proves i negociacions. Fins i tot va arribar a coincidir amb els dos últims lleidatans a recalar a la Lliga ACB, Pierre Oriola, ja un referent al Barça, i Marc Martí, que complia la seua última campanya amb el Saragossa i que havia viscut una situació similar quan va deixar la disciplina del Força Lleida, al qual ha tornat aquest any.

Fa unes setmanes es va proclamar subcampió d’Espanya autonòmic cadet amb la selecció catalana

Per Setmana Santa va disputar dos tornejos, un amb el Barça a Platja d’Aro i un altre amb el Manresa a Saragossa, amb un sol dia de marge entre els dos. Per a molts, una bogeria, per a ell, el paradís. “Quan va arribar diumenge després d’haver jugat els dos tornejos ens va dir que havia estat la millor setmana de la seua vida”, explica Neus Teixidó, la mare del David, que reconeix que llavors van viure “una història surrealista”.

Els tres clubs van intentar convèncer els pares dels seus projectes esportius, però al final la Masia va tenir més pes. “Ens va costar decidir-nos perquè els tres projectes eren molt bons, però les condicions educatives i d’allotjament de la Masia ens van acabar de convèncer. És molt jove i allà creiem que estarà més controlat, perquè el que no volíem és que pogués tenir algun problema amb els estudis. És una aventura que no sabem quan durarà, per això els estudis han de ser una part fonamental”, va explicar la seua progenitora.

El David, que de nen tenia Lebron James i Kobe Bryant de referents, encara que ara es decanta més pel grec Giannis Antetokounmpo o un altre de més proper com Pierre Oriola, ha passat en pocs mesos de jugar la Lliga provincial amb l’equip del seu poble a fer-ho a la Preferent amb el Barça, a més de debutar amb la selecció catalana cadet, amb la qual aquest mes de gener passat es va penjar la medalla de plata al Campionat d’Espanya autonòmic disputat a Huelva. Dos anys enrere, sent infantil, va ser convidat pel Morabanc Andorra per disputar amb el seu equip la fase prèvia de la Minicopa, una competició que es disputa paral·lelament a la Copa del Rei d’ACB.

Tots els que el coneixen destaquen, a més de les seues condicions físiques i tècniques per jugar a bàsquet, la seua predisposició al treball i la facilitat per entendre i aplicar els conceptes. “És una esponja, ho assimila tot a la primera. És un luxe entrenar-lo”, assenyala el seu entrenador fins a la passada temporada al Seròs, David Almacelles, que en els mesos de maig i juny, abans de recalar a can Barça, va dirigir un entrenament particular. “Cada dia, abans d’anar a l’institut, venia al pavelló a les 7 del matí per entrenar-se, una cosa poc usual per a un nen de la seua edat”, va asseverar.

El Seròs, un club amb sis equips i 73 jugadors David Castellnou és el primer jugador format al CB Seròs que fa el salt a una dels grans planters del bàsquet estatal. L’entitat del Segrià es va crear oficialment l’any 2011, encara que els seus orígens cal buscar-los uns anys enrere a l’Ampa de la Escola Miquel Baró Daban de la localitat, que llavors presidia curiosament la mare de Castellnou. El seu actual president, Òscar Pena, reconeix que “per a un club tan humil com el nostre és tot un orgull que un dels nostres jugadors hagi arribat fins al Barça, la qual cosa confirma que les coses s’estan fent bé”. El CB Seròs compta actualment amb sis equips federats i 73 fitxes, de les quals el 30 per cent són femenines. El club sempre s’ha dedicat en exclusiva a la base, si bé la temporada passada va comptar amb un sènior masculí, encara que va desaparèixer per qüestions econòmiques.

514510_1.jpg

514510_1.jpg

514510_2.jpg

514510_2.jpg

514510_3.jpg

514510_3.jpg

tracking