El Cadí la Seu acaricia els vuitens

El Cadí la Seu es venja del Landes després de les derrotes a la lligueta i defensarà una renda de 14 punts a França || Les de Bernat Canut van arribar a dominar per 19

Marina Lizarazu, que ahir va debutar a casa, puja la pilota defensada per l’exurgellenca Ana Suárez.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va posar ahir un peu als vuitens de final de la Eurocup Women al guanyar per 14 punts de diferència el Basket Landes francès (64-50), rescabalant-se així de les dos derrotes encaixades a la fase de grups. El quadre gal, minvat per les baixes de la base titular Celine Dumerc, que podria reaparèixer a la tornada, i de l’aler Mbyyamba, va estar a prop del KO, ja que va arribar a perdre per 19 punts en el segon quart i de 17 a poc més de tres minuts per a la conclusió. Les alturgellenques van fer un partit molt complet i, tret d’un tercer període per oblidar, sempre van portar la batuta amb un bon joc coral.

Arribava un dels sis equips que havien quedat exempts de la primera ronda del play-off i que a la lligueta va derrotar les de Bernat Canut, tant al Palau com a França. Però ahir la situació va ser una altra. El Landes, amb només set jugadores sèniors i tres de júniors (dos no van jugar), va patir davant d’una defensa molt intensa del Cadí. El parcial de 9-0 de sortida ja va deixar clar de quina manera havien entrat en el partit un i l’altre. Tancant bé el rebot i amb transicions ràpides, el Cadí va desarborar el rival, que va tardar poc més de tres minuts a estrenar el caseller. Bahí, amb una cistella de dos i un triple, va portar la veu cantant en atac, testimoni que després va recollir Nogic, que amb cinc punts més, inclòs un triple, va fer que la renda arribés a un màxim d’onze punts (21-10), reduïda a vuit (21-13) amb un triple sobre la botzina de Paget després d’un error de marcatge de les lleidatanes. El Cadí havia mostrat el camí davant d’un Landes poc fluid en atac. Tot just arrancar el segon quart, Lizarazu, l’última incorporació local que ja havia debutat dissabte a Salamanca, va forçar un 2+1 per recuperar la màxima d’onze, si bé Wiese, amb un triple, va ampliar la renda fins als 14 (27-13).

Cap jugadora va arribar als dobles dígits en anotació, però quatre en van anotar 9 cada una

Eren els millors minuts d’un Cadí que arribaria al zenit coincidint amb un triple de Laura Peña, que establia el màxim avantatge en tot el partit, 19 punts (38-19), reduït a 16 al descans després d’un parcial final de 2-5 (40-24). La victòria estava encarrilada però faltava rematar la feina, una cosa que no va saber fer el Cadí al tornar dels vestidors. Va firmar un tercer parcial per oblidar, només 9 punts anotats, i això que va començar amb una cistella d’Etxarri per posar-ne 18 d’avantatge. Un parcial de 3-9 va obligar Canut a parar el partit (45-33), però no va produir l’efecte desitjat i un 1-5 va situar el Landes a només vuit punts (46-38). Va ser el més a prop que va arribar a estar el quadre gal, que va acabar el quart encaixant un triple de Gustavsson que va donar aire al Cadí (49-38).

Tres accions consecutives gens afortunades del Landes tot just arrancar l’últim assalt van permetre al Cadí agafar més avantatge. Primer, un error colossal sota el cèrcol de Plouffe, sense oposició, que hauria significat el 49-40; després una antiesportiva de Paget sobre Lizarazu, que li havia robat la pilota; i finalment una falta a Ariadna Pujol quan llançava un triple. Tot això, més un triple de la mateixa

Ari, va tornar a posar el Cadí 17 punts a dalt (57-40). A poc més de 3 minuts per al final, les de Canut dominaven per 18 (62-44), però el Landes no es donava per vençut i amb un parcial de 0-6 es va situar a dotze (62-50). Temps mort local i Wiese, en una penetració de les seues, va situar el definitiu 64-50, 14 punts de renda que conviden a somiar ser a vuitens de final de la Eurocup l’any del cinquantenari.

Canut: “El resultat és bo, però no és definitiu ni de bon tros”

Bernat Canut es va mostrar molt satisfet amb el resultat, encara que va reconèixer que l’eliminatòria no està tancada. “Com a mínim s’ha complert el que dèiem a la prèvia, que era treure un resultat que és bo, però no és definitiu ni de bon tros. Sobretot em quedo amb les sensacions que ha deixat l’equip, especialment al darrere, sent molt superiors. Sentir-nos així després d’haver perdut els dos partits de la fase de grups amb elles era important”, va assenyalar. El tècnic, que va destacar que després d’un mal tercer quart van saber recuperar el joc, va reconèixer que la baixa de Dumerc es va fer notar. “És una jugadora de l’estil de Laia Palau, que controla molt el joc. Veurem si juga o no a la tornada”. Sobre la possibilitat, cada vegada més real, d’estar a vuitens, Canut va assegurar que “és la competició de la il·lusió, una motivació extra per a tots nosaltres. A veure si la podem allargar”.